KAJA

KAJA er bygget i 1923 til brug på Vindeby-overfarten og sejlede som natfærge på Svendborgsund

Kom på havnerundfart med KAJA

I ulige uger i juni, juli og august inviteres medlemmer af Museumsforeningen på tur med natfærgen KAJA. Ruten er op til skipper, deltagerne, vind og vejr. Sejladsen varer ca. 1½ time med afgang kl. 17 fra Frederiksø.

Tilmelding er nødvendig
Der er kun 10 pladser pr. sejlads. Som medlem kan du tage én ledsager med (tre, hvis du har et Husstand-medlemskab).

Har du et barn med, så angiv barnets vægt eller alder i kommentarfeltet ved tilmelding. Så kan vi finde den rette størrelse redningsvest.

Du kan maks. tilmelde dig to sejladser i sæsonen. Der åbnes for tilmelding til de øvrige sejladser i juli og august fra 17. juni.

KAJAs Bådelaug

Et bådelaug på ca. 5 medlemmer tager sig af KAJAs vedligeholdelse og sejler ture med museets medlemmer.

Kontakt Bådelauget

Vil du høre mere om KAJAs Bådelaug, er du velkommen til at kontakte formand Morten Berg Nielsen på mail: info@museumsydfyn.dk

Hvor ligger KAJA?

KAJA er fortøjet ved træskibsbroen bag Det Gule Pakhus i Svendborg, også kaldet Mudderhullet.

Sejladser

I sejlsæsonen tilbyder KAJAs bådelaug en række sejladser. De er forbeholdt medlemmer af Museum Sydfyns støtteforening Svendborg. Læs mere.

KAJA blev bygget i 1923 af bådebygger Hans Peder Jensen i Lundby til brug for Vindeby-overfarten.

Senere blev der bygget en søsterbåd, ELLEN, der i dag ejes af Ring Andersen. KAJA var udstyret med en 9 HK Thornycraft motor. Under krigen monteret med gasgenerator. I dag ligger der en ny og driftsikker dieselmotor i Kaja.

KAJA og ELLEN sejlede frem til 1948 som natfærger mellem Vindeby og Svendborg mellem kl. 1.00 og 7.00, hvor de almindelige færger lå stille. Efter 1948 sejlede de almindelige færger hele døgnet.

Efter 1948 var KAJA i en årrække arbejdsbåd for Svendborg Havn. I 2011-13 gennemgik den en større restaurering ved Maritimt Center. I 2014 blev den overdraget til Svendborg Museum.

Fakta om KAJA

Bruttotonnage: 5,7 tons
Længde:
8,28 m
Bredde:
2,95 m
Dybgang:
0,88 m