Byvandringer 

Oplev historien lige dér, hvor den skete

“Tak for en glimrende rundvisning”

Oplev Svendborg på en ny og nærværende måde, når du og din gruppe hører om byens historie i det fysiske rum. I vælger vinkel: Skal det være søfartshistorie, byens bagside, Svendborg i middelalderen eller et af de andre spændende emner?

Få en helt særlig oplevelse sammen med din forening eller klasse, på familieudflugten, med firmaet eller som en del af busrejsen.

Booking skal ske min. 14 dage før jeres besøg. 

BEMÆRK: Bookingtelefonen er lukket den 5.-28. juli. Ønsker du byvandringer, foredrag eller guide ombord på M/S Helge, er du velkommen til at sende en mail til info@museumsydfyn.dk. Vi svarer hurtigst muligt, når vi er på museet igen i uge 32.

Praktisk information

Hvad koster det? Hvor mange kan vi være? Find svarene her.

Priser

Byvandring på hverdage

Første time 1.100 kr.
Efterfølgende timer 550 kr.

Byvandring i weekender/på helligdage

Første time 1.600 kr.
Efterfølgende timer 800 kr.

 Ret til ændringer forbeholdes. 

Antal pr. byvandring

Alle kan booke en byvandring, uanset hvor mange eller få I er.

For større grupper er 25-30 personer det optimale for en byvandring. Er I flere, kan der bookes flere omvisninger samtidig, dvs. flere omvisere.

Mødested

Vi aftaler et mødested i Svendborg, som passer ift. byvandringens tema.

Har I et ønske om at formidleren møder gruppen ved jeres hotel eller byvandringen slutter ved en af byens spisesteder, finder vi ud af det. Det skal blot oplyses ved bookingen. 

Ændringer og afbud

Har I ændringer til jeres byvandring, skal det ske senest 7 hverdage før afholdelsen.

Bliver I forhindret, så meld afbud i god tid på telefon 6221 0261, alle hverdage kl. 10-14. Ved afbud senere end 5 dage før besøget, opkræver vi det fulde beløb.

Betaling

Efter byvandringen sender vi en faktura via mail eller EAN-nr.

Tilgængelighed

Svendborg er en kuperet by med brosten og trapper. Hvis I har særlige behov, så giv os besked ved booking, så turen bliver vellykket. 

Svendborg søfartshistorie

På denne byvandring kommer I tæt på søfartsbyen Svendborg – et af de største danske søfartssamfund, både før og nu.

På turen rundt i Svendborg hører I om søfartens udvikling – fra små buttede jagter til skonnerter og dampskibe. Vigtigst af alt, får I historierne om de skæbner, der var knyttet til vandet – fra kaptajner til sømandsenker.

”Det var virkelig fedt med en byvandring, så historien blev koblet op med noget visuelt”

Kvinder i søfartsbyen Svendborg

Mændende stod til søs, og kvinderne ventede længselsfuldt hjemme. Eller gjorde de?

Koner og kærester styrede hjem og børn, mens mandet var på havet i årevis. Også når han ofte var hjemme mellem udmønstringerne. Det samme gjaldt enkerne, der måtte sno sig som skibsredere og købmænd i mændenes verden. 

På turen rundt i Svendborg hører I om kvinder, der både kunne ro, sætte sejl og styre rederier, hvis det blev nødvendigt. 

Byens bagside

Svendborgs idyl har altid haft en bagside. På denne byvandring handler det baggårde, bisser og bordeller.

I kommer på en opdagelsesrejse ind i fortidens mørke til en by uden gadebelysning og kloakker, og hvor man boede tæt. I hører om fattigdom, råddenskab, skandaler, værtshusliv og slagsbrødre.

Svendborg i middelalderen

Kom tæt på dem, der boede inden for voldene. i middelalderbyen Svendborg. Mens I besøger kirker, klostre, byporte og voldanlæg, oplever I, hvad Svendborgs nutid bygger på – f.eks. gadenavne. 

Sex til alle tider 

På denne byvandring bevæger vi os fra  klosterliv til kollektiv, når I hører om seksualitetens historie i Svendborg. På  turen rundt i byen kommer I bagom den sydfynske idyl.

I hører historier om dedikerede blottere, opfindsomme søfolk og helt almindelige mennesker, der gør det, mennesker har gjort til alle tider.

Svendborg besat 

Fra 9. april 1940 til 5. maj 1945 var Svendborg besat af tyskerne.

På byvandringen ser I huse og bygninger i Svendborg, som alle spillede en rolle under besættelsen. F.eks. Torvet, hvor en af de første større lokale reaktioner på besættelsen fandt sted den 1. september 1940, hvor 6.000 mennesker deltog i Alsangsmødet.

Undervejs hører I om clearingdrab, modstandskamp og dagligliv.

Sådan booker du

Vi sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-14. Ring på telefon 6221 0261.

Kontakt os i god tid - helst minimum 14 dage før jeres arrangement.

Du er også velkommen til at udfylde forespørgslen med dato, tidspunkt og antal. Så vender vi retur hurtigst muligt og senest indenfor 5 hverdage.