Sarah og Jeppe har d. 18. juni været på et fantastisk spændende besøg i de nu historiske rammer i Vridsløselille Statsfængsel. Fængslet er lukket, men i en af bygningerne ligger et meget fint lille museum grundlagt og drevet udelukkende af frivillige, som tidligere har været ansat i fængslet. Henny Mesnickow er en af de bærende kræfter, og sammen med Jens Tolstrup fra Fængselshistorisk Selskab blev det til nogle meget tankevækkende timer med masser af historier. De to museumsfolk fra Svendborg var draget på fængselsbesøg ifm. research til museets nye udstilling “7 Fattige Børn” - om Herman og hans 6 søskende, hvor 3 af brødrene inkl. Herman også afsonede straffe i Vridsløse. Herman bl.a. for at have stjålet en frakke.
En stor tak til Henny for nogle ganske enkelt ‘fængslende’ timer.

Fremtiden for de historiske bygninger og museet er endnu uvis efter lukningen af fængslet.

Museets åbningstid:
Den sidste søndag i hver måned kl. 13-15. Målgruppe 12+.Endvidere kan der forudbestilles en rundvisning samme søndag for max 25 prs. Dog kun en gruppe pr. søndag. Det gælder for foreninger, klubber etc. Max 25 prs. Mail:

Vridsløselille 02De fire foran den efter utallige Olsen Banden-film nu ikoniske indgang til og udgang fra Vridsløselille Statsfængsel.Vridsløselille 03En af de mange spændende genstande: Et observationshul fra fængslets tidligste år kaldet et “Judas-øje”Vridsløselille 04En fange med nr. 152 fra begyndelsen af 1900-tallet iklædt den karakteristiske hue, som fangerne altid skulle bære, eftersom fængslet var et “Ensomhedsfængsel”. Fangerne var altid isolerede - selv ved gårdturene eller i kirken, og de måtte ikke kunne genkende hinanden eller kommunikere.
Vridsløselille 05Her ses træningen af fanger, som var isolerede i hver deres gård, og fængselsbetjentene som overvåger træningen i de stjerneformede gårdmiljøer, som effektiviserede overvågningen.