Manden med trommestikkerne i videoen (HUSK LYD) hedder Henrik Jürgensen. Om præcis en måned prøver vi endnu engang noget helt nyt på museet, når vi åbner dørene for en kunstudstilling med malerier skabt af Henrik.

Henrik er 48 år og er deltager i museets projekt ”Fra Udsat til Værdsat”, hvor socialt udsatte arbejder med at fortælle både deres egne historier og historier om Fattiggårdens indlagte. Men Henrik er meget andet end udsat, han er bl.a. musiker og kunstner, og inden længe kan I altså opleve nogle af Henriks værker på museet.

Henrik om sin kunst:

”Jeg mener, at kunst skal påpege, kommentere eller anskueliggøre sin samtid. Mine malerier er en samfundskritik. Der er mange ting, jeg forholder mig kritisk til. Jeg synes, at vores samfund er for rationelt og erhvervsfokuseret, sådan et robotsamfund, hvor vi skal programmeres til at tænke og handle på en bestemt måde. Det er et meget autoritært samfund, synes jeg. Det er meget ufrit, og jeg er bange for, at vi bliver mindre lykkelige af det. I min kunst er jeg hård og direkte i min kritik. Jeg vil gerne vise, hvor meget sådan et samfund kan presse det enkelte individ socialt og psykisk.”

Videoen er optaget i Henriks kælderrum, hvor han har skabt en lille kreativ oase og har alle sine malerier og ikke mindre end 24 trommesæt.

Projektet ”Fra Udsat til Værdsat” er støttet af Velux Fonden og Tryg Fonden.