En intet mindre end uforglemmelig dag er nu slut på Danmarks Forsorgsmuseum. Arrangementet “Nutidens stemmer” satte besøgsrekord lørdag d. 27. april 2019, da museet bød på værdifulde fortællinger fra modige alternative eksperter, som fortalte og besvarede på spørgsmål om, hvordan det fx kan være at være hjemløs i eget hjem, leve på gaden som ung eller være anbragt som barn. 

Camilla, der selv har boet på børnehjem og i plejefamilie fortalte ved slutningen på dagen: “En sagsbehandler fra børneområdet deltog i arrangement, og hun fortalte mig, at hun faktisk synes, alle sagsbehandlere og kommuner burde have været til det. Det ville give dem så meget at høre, hvordan plejebørn kan have det. Plejebørn sætter tit facader op, så sagsbehandlere ikke kan se igennem den. Jeg synes sagsbehandlere burde lære mere om, hvordan man ser igennem de facader og ser, hvad der virkelig foregår.” 

Vi er så stolte af de modige livsvidner og glade for de mange besøgende, som valgte at bruge en solskinsdag på at blive klogere på livets på samfundets skyggeside. Og så er vi ikke mindst stolte af museets formidler Mette Løjmann Hansen, som stod bag hele arrangementet. 

Dagen blev heldigvis foreviget af den eminente fotograf Jon Bjarni Hjartarsson, og en del af hans billeder kan ses herunder.

Se video og læs mere på DRFyns hjemmeside. 

Nutidens Stemmer 2 400x
Henriette Lund Hoberg venter på at skulle fortælle i Fattiggårdens spisesal med sin egen medbragte "rekvisit": Sin elskede Hus Forbi-uniform.
Nutidens Stemmer 3 600xMette Løjmann Hansen byder de mange gæster velkommen i Arbejdsgården og giver en introduktion til dagen.
Nutidens Stemmer 7 600xNutidens Stemmer 8 600xNutidens Stemmer 23 600xNutidens Stemmer 19 600xCamilla Larsen fortalte sin historie om at være anbragt som barn og besvarede en masse spørgsmål fra de mange tilhørere.
Nutidens Stemmer 21 600xNutidens Stemmer 40 600xNutidens Stemmer 27 600xNutidens Stemmer 40 600xNutidens Stemmer 41 600xNutidens Stemmer 45 600xI Fattiggårdens måtteværksted fortalte Steven Joe Holm om sit liv som ung og tidligere hjemløs i Svendborg.
Nutidens Stemmer 51 600xNutidens Stemmer 64 600xNutidens Stemmer 102 600x