De sidste måneders intense arbejde med projektet "Kvinder og børn på flugt fra vold" med Ringsted Krisecenter i anledning af krisecentrets 40 års jubilæum kulminerede på smukkeste vis i dag i Svendborg.

Mere end 100 engagerede mennesker mødte op på museet for at deltage i åbningen af udstillingen, som skal turnere landet rundt på socialrådgiveruddannelser for at skabe indsigt i og debat om dette vigtige og aktuelle emne, efter den har været udstillet i Svendborg.

Udover udstillingen og filmene er der skabt et jubilæumsskrift, undervisningsmateriale, websitet www.kvinderogboernpaaflugtfravold.dk.

Vi siger en stor og varm tak til de enormt modige kvinder, som har fortalt deres svære historie til museet i oplysningens tjeneste. Tak til ansatte og frivillige fra før og nu på krisecentret, som ærligt og åbent har delt deres viden med museet.

Tak til Anette Blynel for at tale engageret og varmt om emnet ved den officielle åbning og klippe snoren.

Tak til Instafilm for endnu engang at skabe stærke og rørende film, som på fineste vis formidler svære og komplekse emner. Tak til GRAFlab, bureau for visuel kommunikation for at skabe et stærkt grafisk billedsprog.

Tak til Oak Foundation Denmark for at muliggøre det hele.
Og tak til museets frivillige og støtter for endnu en fantastisk hjælp og opbakning.

De afsluttende ord stammer fra Ringsted Krisecenters eget opslag fra åbningen: "Sagen, vi arbejder for, er ikke sat på museum. Parolen “Kvinde bryd ikke sammen, bryd ud” er stadig vigtig og aktuel!"

Sarah Smed, Formidlingschef på Danmarks Forsorgsmuseum.