Mette og Sarah deltog grundlovsdag d. 5. juni i Demokratifestivalen i Ollerup med et til dagen arrangeret pop-up forsorgmuseum.

I løbet af dagen havde massevis af deltagere på festivalen ladet sig invitere med på et tankeeksperiment. De havde nemlig ladet sig indlægge på Fattiggården ved at udfylde Fattiginspektørens rekonstruerede afhøringsskema.

Børn, unge og ældre og også en masse af Svendborgs lokalpolitiske kræfter udfyldte skemaet. Bl.a. også Borgmester Bo Hansen (billedet). Her skulle de bl.a. forholde sig til, om de har laster. Og hvis ja - hvilke. De skulle også forholde sig til, om de ville være blevet indlagt som værdig eller uværdigt trængende.

Museets to udsendte melder, at alt for mange vurderede sig selv som værdige. Den var ikke gået i Fattiggårdens tid.