John Ebbe Munksbøl er fotografen bag en fantastisk samling af hverdagsbilleder fra livet på de to institutioner Spanager Børnehjem og Godhavn drenge- og lærlingehjem, hvor han arbejdede som nyuddannet lærer.

De mange billeder er taget i begyndelsen af 1960erne, og de giver et helt unikt indblik i dele af hverdagslivet på de to institutioner. John Ebbe Munksbøl var en dygtig fotograf og derfor gemmer samlingen også på en række meget fine portrætter.

Museet hører gerne fra dig
Har du selv været anbragt på Spanager eller Godhavn i begyndelsen af 1960erne, kan du kontakte Sarah Smed fra museet på telefon 30 89 71 17 eller mail til , og træffe aftale om at undersøge om du skulle være på et af billederne. For af erfaring ved vi, at mange tidligere anbragte har få billeder af dem selv fra deres barndom.

Tak til Jeanette
Samlingen er generøst overdraget til museet af John Ebbe Munksbøl datter. Derfor en stor tak til Jeanette, som fortæller, at hendes far også arbejdede på Sølager og under kriminalforsorgen. Skulle der være nogen, der husker Jeanettes far, er hun meget interesseret i at høre mere, og museet vil videreformidle kontaktoplysningerne. Kontakt Sarah Smed på ovenstående nummer eller mail.