Danmarks Forsorgsmuseum er klar med et nyindrettet rum i Forsørgelsesafdelingen. Vi kalder det "Malerens rum", fordi det viser nogle af de kreative kunstværker, som Fattiggårdens indlagte lavede i den sidste tid, stedet var i drift.

På Fattiggården var fritid sparsomt. Dog havde klienterne et par timer for sig selv, når arbejdsdagen var afsluttet, og aftensmaden indtaget. Nogen brugte fritiden på kreative udfoldelser. De malede blandt andet på lærreder og møbler og skabte rammer af ispinde, som kunne omkranse udklip med motiver af kongefamilien, små dyr og letpåklædte damer.

Fine gaver
Nogle fattiggårdsklienter forærede kreative værker væk som gaver. Værkerne vidner om, at kunsten knyttede bånd mellem klienter og ansatte. En af disse klienter var arbejdsmand Kaj. Han var indlagt på Fattiggården to gange i perioden 1969 til 1970. Kaj var en flittig maler og blev særligt inspireret af naturens motiver. Han malede blandt andet et skrin til Lisa, som var datter af den sidste opsynsmand på Fattiggården.

Kig forbi og oplev de kreative værker lavet af Fattiggårdens klienter. Danmarks Forsorgsmuseum har åbent tirsdag-søndag kl. 10-16.