Hvad mon de laver, når der er vinterlukket på museet?

Ja, det har du måske tænkt, når du har kørt forbi Danmarks Forsorgsmuseum og set, at der er lys i Fattiggårdens vinduer.

Januar måned er en travl tid for museets forvalterteam. De gamle bygninger og udstillingerne skal vedligeholdes, og det skal gøres netop nu, hvor det ikke er til gene for museets gæster. Så der males, lakeres gulve og spartles på livet løs.

I trappeopgangen til museets nye udstilling ”Syv fattige børn” fjerner Bjarne, godt hjulpet af Lars Erik, puds fra væggen. En væg, hvor et par utætheder i muren har sat sine kedelig spor. Sidste år blev murværket udskiftet med tilsvarende sten, og nu skal væggen spartles og males, så vejen op til ”Syv fattige børn” bliver flot og indbydende. Ved indgangen til vaskerummet er Lars omhyggeligt i gang med malerpenslen, så gulvet fastholder den flotte overflade.

De gode folk gør deres for at passe bedst på den fine gamle Fattiggård, og teamet udfører selvfølgelig arbejdet, så det er sikkert ift. de nuværende Corona-restriktioner. Vi glæder os meget til, at vi kan igen kan invitere jer alle sammen indenfor igen.