Ny særudstilling med poesi og fotografi er åbnet i de historiske rammer på Danmarks Forsorgsmuseum.

I forbindelse med Coronakrisen stillede fotografen Søren Skarby og digteren Mikael Josephsen sig den opgave at forbinde billeder og ord i et kunstprojekt med titlen ”Forgængelighed”.

”De otte stærke billeder og ord er ikke én til én, og det er betragteren og læserens opgave at få det til at give mening, eller ikke-mening. Projektets titel ”Forgængelighed” er vel det vi først og fremmest bliver opmærksomme på under en pandemi som denne. Skrøbeligheden, det at vi har mistet kontrol og underlagt os en anden kontrolinstans end vores egen, nemlig naturens. Vi håber, at de besøgende vil se billederne og læse digtene og måske genkende noget. Og hvis ikke det sker, så kan de i hvert fald få indblik i vores”, skriver Mikael Josephsen og Søren Skarby i forbindelse med udstillingen.

Den lille særudstilling med de store budskaber kan opleves i Fattiggårdens historiske rammer i den gamle forsørgelsesafdeling i et af de gamle soverum, som netop er genåbnet og genetableret med de originaler farver. Rummet har huset mange af de slidte, ældre borgere, som har været indlagt på Fattiggården gennem tiden, og som selv har været konfronteret med udstillingens budskab om forgængelighed i livet.

Udstillingen er realiseret med støtte fra Statens Kunstfond og kan opleves i museets åbningstid frem til 20. december 2020.