Svendborg Museum lancerer i de kommende måneder en række humoristiske film. 

Filmene har til formål at vise Svendborg Museum bag kulisserne og dele interessante historier om de mere skjulte sider af museets virksomhed. Filmene forsøger med sin form at ramme en målgruppe, der er bredere end det klassiske museumspublikum. Filmene, som er produceret af Bandit Productions, der blandt andet stod for Sydfyn Style, er ca. 2 minutter lange.

Desiree Ulrich fra Bandit Productions siger om filmene:
"De er spækket med faglig viden og i en vovet form, man vist ikke har set før fra nogen danske museer. I museumsverdenen plejer man at tage sig selv meget seriøst, men det gælder åbenbart ikke for Svendborg Museum, hvor humor er en stor del af hverdagen. Her har vi nogen medarbejdere der brænder for at fortælle de gode historier, så de kan blive fortalt videre og derfor er de villige til at give noget af sig selv. Også hvis der er chance for, at der bliver leet af dem.”

Museumschef Esben Hedegaard, som fyldte 60 år d. 8. juni, samme dag som filmen blev offentliggjort, udtalte om den gakkede form på filmene “Hva fa’en, jeg bliver 60 år i dag, så hva’ er det værste, der kan ske?”

Titlen på filmene er "2 minutter på magasinet, på fattiggården, osv…”. og efterhånden, som de er produceret, kan du finde dem på Facebook/SvendborgMuseum og på YouTube.