Natfærgen KAJA

For sejladser med KAJA se rubrikken til højre (på PC) eller scroll længere ned.

KAJA blev bygget i 1923 af bådebygger Hans Peder Jensen i Lundby til brug for Vindeby-overfarten. Senere blev der bygget en søsterbåd, Ellen, der i dag ejes af Ring Andersen.

KAJA er udstyret med en 9 HK Thornycraft motor. Under krigen monteret med gasgenerator. I 1962 blev motoren udskiftet med en 3 cyl. luftkølet Lister dieselmotor. Den oprindelige motor kom tilbage i båden i 2017.

KAJA og ELLEN sejlede frem til 1948 som natfærger mellem Vindeby og Svendborg mellem kl. 1.00 og 7.00, hvor de almindelige færger lå stille. Efter 1948 sejlede de almindelige færger hele døgnet.

Efter 1948 var KAJA i en årrække arbejdsbåd for Svendborg Havn. I 2011-13 gennemgik den en større restaurering ved Maritimt Center. I 2014 blev den overdraget til Svendborg Museum.

KAJA's bådelaug

Vi er på nuværende tidspunkt 8-9 personer i bådelauget, men der er plads til flere.

Vil du være med i bådelauget, eller blot høre mere om det, så skriv til Morten Berg Nielsen på 

Fakta

Længde: 8,28 m

Bredde: 2,95 m

Dybgang: 0,88 m.

BRT: 5,7

Sejladser med KAJA

Natfærgen KAJA ligger fortøjret til højre for Maritimt Centers sejlskibsbro bag Det Gule Pakhus i Svendborg - også kaldet Mudderhullet. 

Sejladser  med Kaja
I ulige uger i juni, juli og august inviteres medlemmer af Museumsforeningen på tur med natfærgen KAJA. På sejladsen oplever du Svendborg havn og by fra søsiden og vi tager ofte en tur til Troense. Ruten er op til skipper, deltagerne, vind og vejr. Sejladsen varer ca. 1½ time med afgang kl. 17 fra Frederiksø. Der kan være 10 personer pr. sejlads. Som medlem kan du tage en ledsager med. Har du et barn med, så angiv barnets vægt eller alder, så vi kan finde den rette størrelse redningsvest.

Vi åbner for tilmelding til sejladserne i maj måned. Du kan maks. tilmelde dig to sejladser i sæsonen. 

Ret til ændringer forbeholdes. 

Læs mere om Museumsforeningen