Planlæg dit besøg

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Nordens bedst bevarede fattiggård

Praktisk information

Hvad koster det? Hvor kan vi parkere? Må vi tage madpakke med? Find svarene på denne side. 

 

Åbningstider

[mbhi_hours location=”danmarksforsorgsmuseum”]

Danmarks Forsorgsmuseum tager ikke imod gæster i januar måned. Her vedligeholder vi bygninger og udstillinger. Bookingtelefonen er stadig åben. 

Entré
Voksne 95 kr. 
Studerende  75 kr. 
Børn og unge (0-17 år) Gratis

Er du medlem af Museumsforeningen, har du fri entré.

Grupperabat

Ved grupper på min. 10 betalende gæster er prisen 80 kr. pr. person. Grupperabatten kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Vi beder jer kontakte os på forhånd, hvis I er mere end 10 personer. Det gælder både, hvis I kommer på egen hånd eller ønsker en rundvisning. På den måde sikrer vi, at I får den bedste oplevelse.

Læs mere om gruppebesøg

Gratis adgang

Det er vigtigt for museet, at alle har mulighed for at besøge Fattiggården. Derfor er der gratis adgang til Fattiggården den første søndag i måneden. Grupper med mere end 10 personer skal betale entré.

Handicapledsagere har gratis adgang ved fremvisning af ledsagerkort.

Buschauffør og evt. rejseleder, der besøger museet med en større gruppe, har gratis adgang.

Brugere /beboere i følge med ansatte fra sociale væresteder, caféer og forsorgscentre og andre typer af støttetilbud kan få gratis adgang, når besøget aftales på forhånd med museet.

Elever, lærere og studerende, der besøger museet som led i undervisningen, har gratis adgang. Det gælder både ved booking af undervisningforløb eller besøg på egen hånd. I skal kontakte os på forhånd og gerne min. 14 dage i forvejen.

Kontakt os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14.

Find vej

Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg

Med tog, bus, bil eller båd?

Danmarks Forsorgsmuseum ligger i centrum af Svendborg og 10 minutters gang fra tog- og busstationen.

Tag toget fra Odense til Svendborg. Det tager under en time.  Tag bussen fra Rudkøbing og Nyborg til Svendborg. Det tager knap en time. Tjek rejseplanen

Tag bilen på motorvej fra Odense til Svendborg. Du finder link til p-pladser og ladestationer under Parkering. 

Tag båden til Svendborg og læg til i lystbådehavnen eller tag færgen fra Ærø. Tjek Svendborg Havn og sejlplan for Ærø Færgen

Parkering

Personbiler kan parkere foran museet – husk P-skive.

Foran museets indgang er der én p-plads forbeholdt handicapparkering. Se mere under Tilgængelighed.

Kommer I med bus, kan bussen holde foran museet for af- og påstigning. Der henvises til Stenpladsen for selve parkeringen. Stenpladsen ligger få minutters kørsel fra museet.

Se kort med P-pladser i Svendborg

Se kort med ladestationer til elbiler i Svendborg

Besøgstid og alder

Afsæt gerne god tid til et besøg på museet. De fleste gæster bruger minimum to timer i udstilling og den tilhørende Museumshave.

Det kan være en stærk oplevelse for mindre børn at komme ind bag de høje mure og pigtråden på Fattiggården. Vi anbefaler derfor, at børn følges med en voksen og har en vis alder – gerne fra 6 år – når de kommer første gang.

Mad og drikke

Det er muligt at købe kolde og varme drikke, is, chokolade og slik.

Vi har desværre ikke salg af sandwich, kager eller brød. I er velkomne til at medbringe egen mad og drikke.

Vi råder over ca. 15 siddepladser i tilknytning til billetsalget. Fra maj til september er der også borde og bænke, både i gården og haven, til fri afbenyttelse.

Det er muligt at reservere et større lokale med bordopsætning til ca. 32 personer. Det koster 200 kr. pr. time. Reservation skal ske i god tid og senest 14 dage før besøget. Vi sidder klar ved telefonen mandag-fredag kl. 10-14. Ring på telefon 6121 0621.

Garderobe
Tilgængelighed

Museet råder over en kørestol, som vores gæster kan låne. Ønsker du at reservere kørestolen til en bestemt dato, så kontakt butikken på telefon 6217 6829, mandag-fredag kl. 10-14.

Handicapledsagere har gratis adgang ved fremvisning af ledsagerkort.

Foran museets indgang er der én p-plads forbeholdt handicapparkering.

Museet har til huse i de oprindelige bygninger, der var Fattiggård fra 1872-1974. På museet prioriterer vi at give alle de bedste muligheder for at færdes på stedet. Museet blev renoveret i 2009 og gjort handicaptilgængelig.

Der er gode adgangsforhold til og imellem de to bygninger med udstillinger og billetsalg. Elevator i begge bygninger muliggør adgang til udstillingerne på 1. sal. Det er muligt at komme rundt med kørestol og rollator i de fleste rum i stueetagen og på 1. sal. Der er niveaufri adgang med dørautomatik i de to udstillingsbygninger. Handicaptoiletter findes i billetsalget og de to bygninger. Desværre er der ikke elevator til den øverste etage, hvor udstillingen ”Syv Fattige Børn” vises. Det umuliggjorde fredningen af bygningerne.

Førerhunde, servicehunde og øvrige hunde er velkomne på museet. De skal blot være i snor, og der skal tages hensyn til andre gæster.

Danmarks Forsorgsmuseum er med i God Adgang

Hunde

Førerhunde, servicehunde og øvrige hunde er velkomne på museet. De skal blot være i snor, og der skal tages hensyn til andre gæster.

Rygning

Rygning er tilladt på museets udearealer på anviste steder.

Grupper

Vi tilbyder rundvisninger til private grupper, foreninger, firmaarrangementer, busrejser og alle andre, der vil opleve Nordens bedst bevarede Fattiggård.

En rundvisning varer ca. 1 times tid. 

Læs mere om gruppebesøg

Skoler og uddannelser

Vi tilbyder rundvisning og forskellige undervisningsforløb, der især understøtter undervisningen i 3.-10. klasse, de gymnasiale uddannelser og velfærdsuddannelser.

Elever, lærere og studerende, der besøger museet som led i undervisningen, har gratis adgang.

Kontakt os i god tid, så vi sammen kan finde det rette forløb. Helst minimum 14 dage før jeres besøg. Især hvis I kommer i maj, juni, september og oktober, hvor mange besøger museet.

Læs mere under Undervisning

Ekstra oplevelser

Oplev Svendborg med Svendborg Museum

Tag til Ærø og besøg Ærø Museum

Der venter fantastiske oplevelser i Svendborg

Fyn er store oplevelser og små afstande

Rundvisning for grupper

Få en helt særlig oplevelse med en af vores dygtige formidlere. Book en rundvisning til din forening, til familieudflugten, firmaturen eller som en del af busrejsen.

Alle kan booke en rundvisning. Booking skal ske min. 14 dage før jeres besøg.

Undervisning

Du kan booke rundvisninger og forskellige undervisningsforløb på Fattiggården. De er målrettet 3.-10. klasse, ungdoms- og velfærdsuddannelser.

I er også velkomne på egen hånd eller som en del af konfirmandforberedelserne.

Booking skal ske min. 14 dage før jeres besøg.