På Svendborg Museum har 2018 været et brag af et år, som vi gerne vil sige stor tak for.

Velbesøgte vandreture, totalbookede værtshus-foredrag og fortsat stor søgning til byvandringer og arrangementer gør det til en glæde at lave aktiviteter.

Vi har rundet de 900 medlemmer og er godt på vej på museumsforeningens medlem nr. 1000. Flåden har sejlet talrige ture, vi har lavet kunstprojekter, historiemaraton, rollespil og et hav af formidlingsaktiviteter samtidig med, at vi har passet og plejet genstandene i magasinerne, forestået udgravninger og startet et ph.d.-projekt.

I 2018 har vi åbnet et nyt museum, Den Sorte Boks, der som mobilt museum har været på besøg i Skårup, Skarø, Ballen og Rudkøbing. Hvert sted med en ny udstilling om lokal besættelsestid, øliv og stenalderen under overfladen.

Omkring 10.000 mennesker har lagt vejen forbi boksen i den første sæson. Det er en ny måde at tænke museum på.

Vi glæder os til en ny sæson i 2019, der udover Boksens turné byder på en samarbejdsudstilling med SAK, aktiviteter på hele Sydfyn og formidling til lands, til vands og i skyen.