Svendborg Museum deltager i projektet "Fortiden i fremtiden", sammen med Bevaringscenter Fyn, Østfyns Museer, Øhavsmuseet Fåborg, Marstal Søfartsmuseum, Ærø Museum og Langelands Museum.

Projektet løber over 5 år og har til formål at komme under huden og i lagene på kulturhistorien ved hjælp af nyt udstyr, der kan medvirke til fredadrettet at sikre bevarings- og forskningsarbejdet med de museale genstande.

Formidlingen vil ske gennem fem fælles vandreudstillinger, foredrag, podcasts, workshops for skoler og åbent konserveringsværksted.

Vi er nu klar med den første podcast, der handler om, hvordan man kommer længere ind i historien ved at tage en helt særlig slags røntgenbriller på, og hvordan man kan se ukendte og usynlige sider af en række historiske genstande. bl.a. medaljer med Josef Stalin og bling-bling fra Middelalderen, som kunne være guld.

Find podcasten "Magtens grundstof - længere ind i historien" her eller der, hvor du normalt hører podcast.

Tilmelding eller login til medlemsforeningen