Som den første attraktion på Fyn har Svendborg Museum netop fået tildelt det nye miljømærke Green Attraction. Museet glæder sig over at være blandt de ni attraktioner i Danmark, som har opnået certificeringen. Læs mere om de områder, hvor Svendborg Museum har fokus på bæredygtighed

Green Attraction

Green Attraction-mærket er etableret af brancheorganisationen HORESTA i samarbejde med bl.a. Organisationen Danske Museer og målrettet mod attraktioner, herunder museer, og er udsprunget af Green Key, som er tilsvarende og et internationalt mærke for hoteller. Miljømærket skal gøre det nemmere for gæsterne at vælge de bæredygtige attraktioner til og samtidig udfordre og inspirere branchen til at sætte fart på den bæredygtige omstilling.

Mikal Holt Jensen, sekretariatsleder fra Green Attraction og HORESTA, roser i tildelingen museet for dets grønne indsats. Han siger: ”Jeg vil fremhæve museets miljøarbejde og ihærdighed med det grønne arbejde på trods af, at museet har til huse i ældre bygninger. Jeg er imponeret over, hvordan I har fokus på genbrug, længere holdbarhed og energibesparelser, når I planlægger nye udstillinger”.

Museets direktør, Jesper Hansen, siger om certificeringen: ”Bæredygtighed er uden tvivl vores generations vigtigste dagsorden, og det er helt fantastisk, at Svendborg Museum nu er blevet certificeret som Green Attraction. Det sender et stærkt signal til vores samarbejdspartnere og gæster – fokus på bæredygtighed er kommet for at blive, og museet arbejder systematisk og dedikeret på at styrke vores indsatser. Det er et strategisk valg og en samfundsmæssig nødvendighed.” 

God rettesnor for alle

Green Attraction-mærket betyder, at Svendborg Museum overholder en lang række kriterier. Sekretær Britt Toxværd-Larsen har i tæt samarbejde med forvalter Bjarne Aaby og museets ledelse koordineret arbejdet. ”Det er skønt at arbejde et sted, hvor bæredygtighed har prioritet - både i forhold til den grønne omstilling og socialt. Den anerkendelse, der ligger i certificeringen, betyder meget for os alle, og det motiverer os i den grad til at komme videre med indsatsen – for man er aldrig i mål”, udtaler Britt Toxværd-Larsen.

Svendborg Museum arbejder videre med de grønne tiltag. To af de fremtidige fokusområder er museets magasin og de leverandører, som leverer varer og ydelser til museet.

Ud over Svendborg Museum er Tivoli, Moesgaard Museum og KØN - Gendermuseum Denmark blandt dem, der er certificeret som Green Attraction. Se mere på www.greenattraction.dk

På billedet (fra venstre) ses museumsdirektør Jesper Hansen, sekretær og Green Attraction-koordinator Britt Toxværd-Larsen og forvalter Bjarne Aaby, Svendborg Museum. Foto: Michele Rylander Christensen