Den Sorte Boks er Svendborg Museums mobile udstillingsrum, som flytter rundt og står forskellige steder i Svendborg Kommune. I Den Sorte Boks fortæller vi de sydfynske historier, ofte i samarbejde med lokale aktører.

Fra den 30. marts og frem til den 7. maj står Den Sorte Boks på toppen af Svendborg Bycenter med udstillingen "Tidsmaskine". En udstilling skabt af Fyns Laboratorie for Ung Kunst (FLUK) i et forløb med billedkunstner Tinne Zenner og i samarbejde med Svendborg Museum. Boksen er åbent hver dag kl. 8-21, og der er gratis adgang.

Invitation til udstillingsåbning

Udstillingen åbnes onsdag den 29. marts kl. 16. Der er taler ved billedkunstner Hans Kjær og Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum. Alle er velkomne.

FLUK har arbejdet med tidsrejser

Hvem har magten til at fortælle historien? Hvordan dukker den op i vores nutid? Hvordan former den vores fremtid? Det er nogle af de spørgsmål, de unge fra FLUK har stillet sig selv, når de har bevæget sig igennem Svendborg Museums magasin og byens rum.

Bycenteret har været deres kalejdoskopiske omdrejningspunkt: De har foretaget tidsrejser for at omskrive fortiden, og de har genlæst historien for at forandre nutiden. Med 16 mm. kamera, skulptur, collage og meget andet har de unge på FLUK studeret det, der er gemt væk i historiens lommer, og de kommer nu med 9 nye bud på, hvordan vores fælles fortid kan se ud.

"Tidsmaskine" er skabt som del af et huskunstnerforløb med billedkunstner Tinne Zenner støttet af Statens Kunstfond. De medvirkende fra FLUK er: Malene Bank / Virgil Bendixen / Ida Budde Kjær / Anna Colstrup / Maj Færgemann / Karla Harder / Ida Marx Jørgensen / Emilie Lundgaard Palm / Cecilie Nedergaard Haurum