Svendborg Kommune har netop uddelt ni priser til byens idræts-, kultur- og spejderliv ved den store prisfest fredag den 20. januar. Her vandt VIKINGs bådelaug prisen for årets Kulturfællesskab 2022. I nomineringen blev det fremhævet, hvordan de seje frivillige er med til at holde den 125 år gamle krydstoldjagt sejlende og i fornem stand - og ovenikøbet hygger sig sammen, mens de bevarer kulturarven til gavn for os alle. Bådelauget fortjener i den grad at blive hyldet for deres indsats i 2022 - de har fejret fødselsdagen på fornem vis og fundraiset en halv million til en ny motor, så VIKING kan gå sin alderdom velsejlende i møde.

VIKINGs bådelaugskoordinator Thorkild Madsen fortæller: "At vi blev nomineret, var en stor ære. At vi så også går hen og får prisen, anser jeg for et stort skulderklap til os alle. Alle - der på hver sin måde bidrager til at holde VIKING sejlende og sørger for et godt sammenhold i bådelauget."

Svendborg Museum er pavestolte af VIKING og alle vores 150 frivillige, der gør præcis det samme: Skaber fællesskab omkring kulturarven. TAK for jer!

Prisfesten 2022 blev afholdt i ”Koncerten”, Ollerup Efterskole. Fagjuryen 2022 bestod af repræsentanter fra Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Folkeoplysningsudvalget, Svendborg Musikskole, Svendborg Bibliotek, Svendborg Ungdomsskole, Ungepanelet, BaggårdTeatret, Svendborg Museum, BU Teatret og Kultur- og Fritidsudvalget.

VIKINGs bådelaug modtog en bronzeskulptur lavet af den lokale skulptør Sven Peder Hansen fra Skulpturium, et diplom og en flot buket blomster. Prisfesten 2022 arrangeres i samarbejde med: Sport og Idræt i Svendborg (SIS), Spejdernes Samråd (BUS), Svendborg Musikskole, BaggårdTeatret, Fonden for Fynske Bank, Fyns Amts Avis, Ugeavisen Svendborg og Svendborg Kommune.

Foto: Tom Andreassen