Hvis du skal bytte julegaver eller på udsalg i januar, så vil vi anbefale dig at slå et smut forbi skobutikken Askepot i Korsgade. Fra den 10. januar kan du - midt i det rige skoudvalg - møde en mindre udstilling fra Svendborg Museum. I Askepot vil du kunne se på finurlige 600-år gamle lædersko udgravet et stenkast fra butikken samt barnesko til et barn omkring 1 år, der er lige så gamle.

Konceptet testes
Udstillingen er en test, hvor vi undersøger muligheden af at bringe vores mange genstande ud af magasinet og ind i hverdagen. Hvis butikken og de besøgende er begejstrede for skoene, er mulighederne mange. Skal vi udstille 1800-tals kjoler i tøjbutikkerne, 1200-tals amuletter på apoteket eller skeletter i køledisken hos slagteren? Det sidste er hverken ladsiggørligt eller etisk forsvarligt, men det er en sjov tanke.

En videreudvikling af Historisk Shopping 
Den lille skoudstilling er en videreudvikling af Historisk Shopping, som lokale og turister de sidste to somre har oplevet i Svendborg. Til Historisk Shopping udvalgtes 10 butikker godt fordelt i hele byen. De udvalgte butikker kom på et kort, så besøgende havde let ved at finde dem og deres historie i bybilledet. Da vi indsamlede skiltene i efteråret 2020, diskuterede vi projektet med butikkernes indehavere. "En kæmpe succes" og "folk stod jo i kø for at læse skiltene" var nogle af de kommentarer, butiksindehaverne havde til projektet. Flere butikker meldte om mange spørgsmål, dedikerede læsere og nysgerrige turister og lokale, der fulgte kortet rundt i byen.

Håbet er nu, at vi kan udvikle Historisk Shopping 2.0, hvor genstande fra vores samling rykker ind i udvalgte butikker og bygger videre på det gode samarbejde med butikslivet fra somrene 2020 og 2021.

Så slå endelig et slag forbi Askepot i januar.