Svendborg Museum afsluttede i sidste uge en større forundersøgelse ved Frue Kirkestræde, nord for Vor Frue Kirke, hvor der skal bygges et nyt menighedshus.

Der er fundet flere affaldsgruber og ildsteder, som stammer fra 1300-tallet og op igennem renæssancen (1536-). Der er fundet en god håndfuld keramik, som også er fra denne periode.

Under udgravningen kunne vi se et tykt lerlag, som er resultatet af en planering på toppen af kirkebakken foretaget i 1848, hvor næsten en meter lerholdig jord er fjernet, og udkastet på den nordlige side.

Det var nødvendigt, da kirkegården var blevet forhøjet af et stigende antal begravelser, så man faktisk flere steder kunne stå og se ned på kirken.

Der er ikke fundet menneskeknogler nede i selve byggegruben, så knoglerne må være sorteret fra inden udkastningen. Der blev dog fundet nogle rester af forstyrrede grave fra den nordlige kirkegård i forbindelse med afgravningen til en ny trappe, som skal forbinde parkeringspladsen med menighedshuset.
Frue Kirke potteskårVor Frue KirkeVor Frue KirkeVor Frue Kirke(Fotos: Andreas Frederiksen)

Tilmelding eller login til medlemsforeningen