Gå på opdagelse med Historisk Shopping.

Fra fredag 17. juli og frem til 1. september kan du finde 10 A-skilte rundt i Svendborgs gader. Hvert A-skilt rummer to-tre fortællinger, der knytter sig til det hus, butikken eller værtshuset ligger i, eller til det nærmeste område, hvor huset står. Fortællingerne er på både dansk og tysk og suppleres med en masse herlige, gamle fotos fra stederne.

"Svendborg har været handelsby i 900 år", siger kulturformidler Anita Lillevang fra Svendborg Museum. "Med Historisk Shopping håber vi, at folk, der denne sommer går på shopping i Svendborg, bliver opmærksomme på, at de er et lille led i en meget lang kæde, der har gjort Svendborg til en historisk handelsby, der stadig er værd at besøge. Vi håber, folk vil give sig tid til at læse historierne, se billederne og især til at løfte blikket og se på de mange dejlige bygninger med historie, vi har i Svendborgs bymidte".

Det tilhørende kort med angivelse af, hvor de 10 skilte står, kan hentes i de medvirkende butikker og værtshuse i åbningstiden og på Turistinformationen på Havnen
I åbningstiden står Historisk Shopping-skiltene står disse steder:

• Vestergade 25 – Byens Gårdbutik: Fabrikantens fine villa
  • Vestergade 2 - Hansted: Fra solidt borgerskab til revolutionens fortrop
  • Gerritsgade 27 - Imerco: De sidste rester af en gammel købmandsgård
  • Kattesundet 3A - Baggi: Succes og sorg i lædervarehandlen
  • Torvet 6 - Køkkenfreak: 101 år med porcelæn og skruer
  • Korsgade 3C – Askepot Sko: Myldrende liv og tragisk død i Korsgade
  • Møllergade 9 – Casa della Mamma: Den sejlivede gammeljomfru
  • Møllergade 25 – Awake Yoga: Konditoriet på toppen
  • Møllergade 64 - Seto: Tre brødre og en Mølledam
  • Brogade 5 - Strandlyst: Svendborgs ældste værtshus
Historisk Shopping er støttet af SEAF og Svendborg Kommune via Genstart Svendborg-puljen. Det grafiske arbejde på kort og skilte er udført af GRAFlab.

Tilmelding eller login til medlemsforeningen