Museumsforeningen

Det er sjovt og spændende at støtte museet. Og du får noget for din penge hos os. Vi kommer rundt omkring i hele Svendborg Kommune.  Husk at du altid kan tage en ledsager gratis med - og ved et husstandsmedlemskab; endda tre!

Bliv medlem af Museumsforeningen 

Det sker i Museumsforeningen 2022
Corona har desværre gjort, at det har været sløjt med medlemsarrangementer i denne sæson. 2022 bliver anderledes. Vi er i fuld gang med at planlægge forskellige arrangementer hen over året. Foruden en række sejladser med VIKING og Kaja har vi foredrag, fællesspisning, cykelture og byvandringer i tankerne. Så snart datoer og arrangementer er på plads, vil de kunne ses her på siden.

Årbog om Svendborgs skyggesider
Som medlem kan du også glæde dig til den kommende Årbog. Mange lokale og turister har været på byvandring med kulturformidler Anita Lillevang og ved, at hun har et stort katalog over gode historier fra Svendborg. Senest har hun været i arkiverne og bl.a. fordybet sig i politirapporter om skæbner fra Svendborgs bagside. I Årbogen samles Anitas mange historier om fattigfolk, værtshusholdere og løsagtige fruentimmere. Anita har lovet, at det bliver den saftigste årbog nogensinde. Glæd dig til marts, hvor Årbogen uddeles på Årsmødet.

Uændret kontingent
Inden 1. februar opkræver vi kontingentet for medlemskabet i 2022. Priserne er uændrede, dvs. 250 kr. for enkelt person, 175 kr. for pensionister/studerende og 350 kr. for en husstand. Hvert medlemskab tæller og betyder rigtig meget for museet. 

---

Museumsforeningen Årsmøde 2021
Det var dejligt at se vores medlemmer i Guldsalen mandag 23. august, hvor vi endelig kunne afholde årsmøde i Museumsforeningen. Formand Poul Weber gav en fyldig beretning om årene 2019-2020. Bagefter fortalte Esben Hedegaard og Sarah Smed om årets gang for Svendborg Museum og Danmarks Forsorgsmuseum. Her løftede de også sløret for de kommende planer for museerne, bl.a. præsenterede Sarah det Advisory Board, som vil støtte op om Forsorgsmuseet.

Vedtægtsændringer foreslået af bestyrelsen blev godkendt af medlemmerne. Se gældende vedtægter for Svendborg Museum. Kontingentet er uændret for det kommende år. Poul Weber og Peter Bjerregaard blev genvalgt til bestyrelsen for perioden august-marts 2022. Stemmesedlerne måtte i gang, da der var tre kandidater til posterne for perioden august-marts 2023. Michael Mortensen og Ove Engstrøm var på valg, og en ny kandidat meldte sig på banen. Nemlig Julie Lindegaard, selvstændig kommunikationskonsulent, bosat på Tåsinge. Michael og Julie blev valgt, og bestyrelsesformanden takkede Ove for sin store indsats gennem mange år. Jesper Thomassen og Ida Lauritzen blev valgt som suppleanter.

Hvis alt går vel, afholdes næste Årsmøde i marts 2022.

 

Indmeldelse

Der er flere måder, hvorpå du kan melde dig ind i Museumsforeningen. Du kan kigge forbi Museumsbutikken,  når museet har åbent. Det kan også ske ved et af museets arrangementer eller her på hjemmesiden.

Ved indmeldelse får du den nyeste årbog og årsberetning.

Alt det med småt kan du læse her

Se dine medlemsoplysninger

Du kan se, hvilke data vi har stående i vores medlemsdatabase. Du skal bruge din e-mail-adresse og kode for at logge ind. Du kan ændre koden, når du er logget ind.

Får du ny adresse, bedes du opdatere dine medlemsoplysninger.

Se dine medlemsoplysninger

Som medlem får du:

 • GRATIS adgang for dig og en ledsager til museets udstillinger
 • GRATIS adgang for dig og en ledsager til:
  • guidede ture i Svendborg Kommune 
  • foredrag af museumsinspektører 
  • foredrag på Danmarks Forsorgsmuseum 
  • havnerundfart med Kaja 
  • Sejltur med VIKING (1 pr. medlem pr. år) 
 • 10% rabat på varer i butikken på Danmarks Forsorgsmuseum
 • Gratis årbog og årsberetning for Svendborg Museum

Medlemskab koster pr. år:

Enkelt person: 250 kr.

Husstand: 350 kr.

Stud./pensionist: 175 kr.

Nyhedsmail

Ønsker du at modtage nyheder og invitationer til arrangementer m.m. pr. mail opgiv venligst emailadresse.

Du kan også melde dig til nederst på hjemmesiden.

Kommende aktiviteter