Museumsforeningen

Det er sjovt og spændende at støtte museet. Og du får noget for din penge hos os. Vi kommer rundt omkring i hele Svendborg Kommune.  Husk at du altid kan tage en ledsager gratis med - og ved et husstandsmedlemskab; endda tre!

Bliv medlem af Museumsforeningen   

Aktuelle arrangementer

Omvisning ved Esben Hedegaard i "Arven efter ØK" onsdag den 28. september kl. 15-16

Omvisning ved Esben Hedegaard i "Arven efter ØK" torsdag den 13. oktober kl. 15-16

Årsmødet 2022
Der er afholdt Årsmøde i Museumsforeningen mandag den 14. marts 2022. Tak til de mange fremmødte medlemmer - vi var glade for at se så mange i Guldsalen. Formand Poul Weber fremlagde en fyldig årsberetning og museumschef Esben Hedegaard fortalte om museets planer. Poul Weber takkede af som formand efter 10 år. Til bestyrelsen blev Peter Bjerregaard Andersen og Jesper Thomassen valgt. Som suppleant forsætter Ida Lauritzen og ny suppleant blev Steen Tinning.  Kontingentet forbliver uændret. Se referat fra mødet her

På mødet blev årsberetning for Svendborg Museum og Danmarks Forsorgsmuseum 2021 udleveret. Årsberetningerne kan også ses her

Museets bestyrelse
Ny formand er Peter Bjerregaard Andersen og ny næstformand er Julie Lindegaard. Se hele bestyrelsen her

Udlevering af Årbog
Alle medlemmer får et gratis eksemplar af Årbogen. I år er det Anita Lillevangs historier fra Svendborgs værtshusliv omkring 1900-tallet, som er samlet under titlen "Arnesteder for Uro og Usædelighed". Anita har været i arkiverne og bl.a. fordybet sig i politirapporter om skæbner fra Svendborgs bagside. I årbogen kan du læse historierne om fattigfolk, værtshusholdere og løsagtige fruentimmere.

Du kan få udleveret Årbogen i Museumsbutikken på Danmarks Forsorgsmuseum. Der er åbent tirsdag-søndag kl. 10-16. Bor du ikke i nærheden af museet, kan bogen fremsendes mod betaling af porto. Det sker ved at kontakte Museumsbutikken på telefon 6217 6829.

Uændret kontingent
Priserne er uændrede for 2022, dvs. 250 kr. for enkelt person, 175 kr. for pensionister/studerende og 350 kr. for en husstand. Hvert medlemskab tæller og betyder rigtig meget for museet. 

Sejladser med VIKING
Der bliver to aftensejladser og to heldags-actionture med VIKING i 2022-sæsonen. Sejladserne er forbeholdt medlemmer af Museumsforeningen. Der er begrænset antal pladser pr. tur. I 2021 valgte vi at trække lod blandt de medlemmer, som var interesserede. Det fungerede godt, og mange medlemmer fik mulighed for at opleve en tur med det smukke træskib. Derfor har vi igen i år trukket lod blandt de medlemmer, som har lyst til en sejltur med VIKING.  Fristen for deltagelse var 18. marts. Vi har trukket lod, og vinderne har fået direkte besked pr. mail 22. marts. Hvis du bliver forhindret i at deltage, er det vigtigt, at du melder afbud, så en anden kan få oplevelsen.

Havnerundfart med KAJA
Hver tirsdag i ulige uger i juni, juli og august inviteres medlemmer af Museumsforeningen på tur med natfærgen KAJA. Vi oplever Svendborg havn og by fra søsiden eller tager en tur til Troense.

Se datoer og link til tilmelding under Kaja.

Indmeldelse

Der er flere måder, hvorpå du kan melde dig ind i Museumsforeningen. Du kan kigge forbi Museumsbutikken,  når museet har åbent. Det kan også ske ved et af museets arrangementer eller her på hjemmesiden.

Ved indmeldelse får du den nyeste årbog og årsberetning.

Alt det med småt kan du læse her

Se dine medlemsoplysninger

Du kan se, hvilke data vi har stående i vores medlemsdatabase. Du skal bruge din e-mail-adresse og kode for at logge ind. Du kan ændre koden, når du er logget ind.

Får du ny adresse, bedes du opdatere dine medlemsoplysninger.

Se dine medlemsoplysninger

Betaling og opsigelse

Har du en PBS- eller Dankort-aftale ift. Museumsforeningen, opkræves dit kontingent automatisk hvert år i januar og fortsætter, indtil du vælger at opsige dette.

Opsigelse af dit medlemskab kan ske i butikken på Danmarks Forsorgsmuseum, tirsdag-søndag kl. 10-16. Du kan også  sende en mail til . Ved opsigelse af medlemskab modtager du en mail med kvittering for opsigelsen.

Som medlem får du:

 • GRATIS adgang for dig og en ledsager til museets udstillinger
 • GRATIS adgang for dig og en ledsager til:
  • guidede ture i Svendborg Kommune 
  • foredrag af museumsinspektører 
  • foredrag på Danmarks Forsorgsmuseum 
  • havnerundfart med Kaja 
  • Sejltur med VIKING (1 pr. medlem pr. år) 
 • 10% rabat på varer i butikken på Danmarks Forsorgsmuseum
 • Gratis årbog og årsberetning for Svendborg Museum

Medlemskab koster pr. år:

Enkelt person: 250 kr.

Husstand: 350 kr.

Stud./pensionist: 175 kr.

Nyhedsmail

Ønsker du at modtage nyheder og invitationer til arrangementer m.m. pr. mail opgiv venligst emailadresse.

Du kan også melde dig til nederst på hjemmesiden.

Kommende aktiviteter