Næste år det 50 år (!) siden Fattiggården lukkede. Det er vigtigt, at de mange skæbner, som har levet på Fattiggården, ikke glemmes men huskes.

Takket være jeres store opbakning og mange donationer fra hele landet har Svendborg Museum (pr. 1. september 2023) indsamlet mere end 36.000 kr. Med de indsamlede midler vil vi formidle historien om 50 børn, kvinder og mænd, som har haft et liv bag de høje mure. Vi arbejder på en udendørs udstilling, hvor vores gæster kigger de 50 mennesker i øjnene og får et indblik i fortidens skæbner. Ved det første møde med Fattiggården, i Mændenes og Kvindernes Gård og blandt alt det grønne i Museumshaven. Når vi har en åbningsdato, melder vi ud.

Den store opbakning betyder også, at vi er i mål med de 100 donationer, der er et krav for, at museet delvist bliver fritaget for moms. Vi er meget rørte og dybt taknemmelige for alle de flotte ord, den gode energi og de mange donationer, som er strømmet i museets retning. Mere end 140 mennesker har hjulpet os på vej. Og flere har endda givet mere end 200 kr.

De 100 bidrag gør også, at Svendborg Museum er frataget for boafgift ved testamentariske gaver, dvs. at når museet betænkes i et testamente, får vi det fulde beløb.

Støt vores kommende udstilling på Fattiggården

Ønsker du at støtte udstillingen, er du stadig meget velkommen til at sende et bidrag.

Du kan betale via MobilePay eller støtte os med bankoverførsel. Send til MobilePay 674865 eller indbetal til vores konto i Fynske Bank, regnr. 0815 og kontonr. 8159958885 (angiv venligst navn og adresse i teksten).

Gaver på 200 kr. eller mere støtter Svendborg Museums arbejde. Tak!

Skattefradrag

Gaver til godkendte kulturinstitutioner er fradragsberettigede efter Ligningslovens § 8 A. Ønsker du skattefradrag, er det vigtigt, at du ifm. indbetalingen oplyser navn og cpr-nr. til Svendborg Museum. Vi sørger for, at beløbet indberettes til SKAT, så det automatisk vil fremgå af din selvangivelse. Og vi bruger selvfølgelig ikke dit cpr-nummer til andet end dette formål.