I udstillingen "Stenalderen under overfladen" fokuseres der på de druknede landskaber fra ældre og yngre stenalder i farvandet rundt om Fyn. Havstigninger og landsænkninger har gjort, at rigtig mange stenalderfund nu findes ”under overfladen”. Ud for Strandhuse ligger overskyllede storstensgrave og langs stranden æder havet sig ind på bronzealderhøje.

Besøgende kan bl.a. se en video optaget på marinarkæologiske undersøgelser, og man kan se genstande og illustrationer fra flere undersøiske bopladser tæt på Ballen.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Langelands Museum.

DEN SORTE BOKS er støttet af Albanifonden og Sydfynske Energiforsynings Almene Fond.
Kontakt: Arkæolog Lone Nørgaard, .

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.