Havnen har spillet en vigtig rolle for spildevandshåndteringen siden 1970’erne – under havneasfalten gemmer der sig en helt anden verden.
Kom og hør mere om spildevandets historie, når VA i samarbejde med Svendborg Museum arrangerer en historisk spildevandsvandring.

Vi kan lære meget om vores forfædre ved at se på indholdet af deres lokumstønder.

Det hører vi om, når VA og Svendborg Museum inviterer på en historisk spildevandsvandring den 19. november kl. 15.

Vi starter ved Sct. Nicolai Kirke, hvor museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen fortæller om Svendborgs første kloakering og byens første toilet. Vi går ad Møllergade, slår et smut omkring Ribers Gård og fortsætter mod Mølledammen, alt imens vi hører om møddinger, natpotter, rendestene og ildelugtende arkæologiske fund.

Senere runder vi havnen og hører om nutidens spildevand og alt det, der sker med spildevandet under jorden. VA’s medarbejdere fremviser pumpestationen på havnen og fortæller om, hvordan havneområdet siden 1970’erne har spillet en central rolle for spildevandshåndteringen i Svendborg.

Spildevandsvandringen afholdes i anledning af den internationale mærkedag, World Toilet Day, der sætter fokus på, at omkring 4,5 milliarder mennesker på verdensplan lever uden sikre toiletforhold.

Mødested: Ved indgangen til Sct. Nicolai Kirke
Tidspunkt: Kl. 15.00

Ingen tilmelding, bare mød op. Deltagelse er gratis
Arrangør: Vand og Affald i samarbejde med Svendborg Museum

Find arrangementet på Facebook

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.