Brug museet som undskyldning for at tage mere på værtshus! På Svendborg Museums værtshusturné kan du drikke en håndbajer og høre om Svendborgs Kloster på Klosterstuen, Svendborgsund på Svendborgsund, Den Røde Musik på Heidis Bierbar og Svendborg som Korsbæk i Matadorstuen.

I løbet af en lille time berettes om klosterets historie fra anlæggelsen i 1236 til de sidste bygninger forsvinder i løbet af 1800-tallet. Der fortælles om klosterkirken, om de mange begravelser på Klosterplads og om den unge kongesøn Abel, der begraves i klosterkirken i 1279. Udgangspunktet for fortællingen er bl.a. museets udgravninger i 1970'erne og 1980'erne og ikke mindst i 2007.

Per O. Thomsen er arkæolog, Ph.d. og afdelingsleder for Svendborg Museums arkæologiske afdeling.

Mødested: Klosterstu
en, Klosterplads 1, 5700 Svendborg

Deltagelse: 50 kr. Gratis for medlemmer af museumsforeningen.

Begrænset antal deltagere.

Billetter kan købes/udstedes online i webbutikken - eller i museumsbutikken, som har åbent tirsdag-søndag 10-16.

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.