Få fortællingen om Skt. Jørgensgården og Skt. Jørgens Kirke i middelalderen, hvor de spedalske blev forvist til fra købstaden. Kirkebygningen i sig selv rummer en spændende udviklingshistorie, og hvis der er mulighed for det, kigger vi indenfor i kirken.

Jeres guide er Per O. Thomsen, arkæolog, Ph.d. og afdelingsleder ved Svendborg Museums arkæologiske afdeling

Mødested: P-pladsen ved kirkegården.

Deltagelse: 50 kr. Gratis for medlemmer af museumsforeningen.

Ingen tilmelding - bare mød op.

Svendborgs historie fortalt på én dag gennem 6 tematiske byvandringer. Du kan vælge en enkelt byvandring eller tage vandreskoene på og høre alle seks i streg – så går du hjem som et leksikon.

Alle byvandringer starter ved Wessels Trappe på Torvet.

10:00-11:00: Svendborg før byen v. Per O. Thomsen og Allan Dørup Knudsen

11:00-12:30: Svendborg i middelalderen v. Per O. Thomsen og Allan Dørup Knudsen

12:30-13:00: Frokost. Medbring madpakke eller bestil sandwich fra Café WØ i forvejen på 62210261 senest dagen før kl. 12.

13:00-14:30: Den gamle købstad fra renæssance til byportenes fald v. Esben Hedegaard

14:30-16:00: Industrialisering og forstæderne v. Esben Hedegaard

16:00-17:30: Besættelsestid v. Nils Valdersdorf Jensen

17:30-19:00: Det Røde Svendborg v. Nils Valdersdorf Jensen

Det koster 50 kr. at deltage i en enkelt byvandring - 100 kr. for adgang til alle byvandringer.

Mødested: Wessels Trappe på Torvet

Deltagelse: 50 kr. pr. byvandring eller 100 kr. for dem alle. Gratis for medlemmer af museumsforeningen.

Billetter kan købes/udstedes online i webbutikken - eller i museumsbutikken, som har åbent fra 13. februar tirsdag-søndag 10-16.

Skarø rummer en rig historie om splid, fællesskab, afhængighed af naturens luner og meget mere. Kom tættere på øens historie og kulturarv med øvandringen.

Afgang med færgen kl. 11.00 fra Svendborg med ankomst på Skarø 11.35.
Frokost på Café Sommersild. Derefter by- og øvandring. Der kan sluttes af med is og fri leg inden afgang mod Svendborg 16.36.

Pris:
295 kr. (Ingen rabat for medlemmer af museumsforeningen).

For de penge får deltagerne en historisk rundvisning og ø-vandring, lækker frokost af øens råvarer hos Café Sommersild (se nedenfor) og færgebilletter.
Drikkelse og evt. Skarø-is er ikke inkluderet. Det er vigtigt at bemærke, at man skal være godt gående.

Ø-fristelse:

• Sildehaps med bacon, grønt og æble-peberrodsskum
  • Lammespegepølse fra egen produktion af øhavslam. Med rygeostsalat og radiser
  • Lammerullepølse fra egen produktion af øhavslam. Med sky, syltede rødløg og persille
  • Hjemmerøget økokylling med timian
  • Tomatsalat med løvstikke og persille
  • Ost med kompot og smørristede boghvedekerner
  • Årstidsfrugt
  • Brød og smør

Begrænset antal deltagere. Sidste tilmelding: 20. august kl. 12.

Billetter kan købes/udstedes online i webshoppen - eller i museumsbutikken, som har åbent tirsdag-søndag 10-16.

Frederiksøen har taget turen fra grøn idyl og sandstrand til industrielt hotspot midt i Svendborg Havn. Fra øens værfter er søsat mere end 400 skibe af træ og stål og mere end 10.000 mennesker har haft deres daglige gang på Holmen. På dagens tur skal vi besøge det stadig fungerende Ring-Andersens træskibsværft (etab. 1867 og nu i fjerde generation) og ind bag murene på det nu lukkede Svendborg Værft.

Deltagelse: 50 kr. Gratis for medlemmer af museumsforeningen.

Ingen tilmelding - bare mød op foran Kammerateriet kl. 14.

Brug museet som undskyldning for at tage mere på værtshus! På Svendborg Museums værtshusturné kan du drikke en håndbajer og høre om Svendborgs Kloster på Klosterstuen, Svendborgsund på Svendborgsund, Den Røde Musik på Heidis Bierbar og Svendborg som Korsbæk i Matadorstuen.

I løbet af en lille time berettes om klosterets historie fra anlæggelsen i 1236 til de sidste bygninger forsvinder i løbet af 1800-tallet. Der fortælles om klosterkirken, om de mange begravelser på Klosterplads og om den unge kongesøn Abel, der begraves i klosterkirken i 1279. Udgangspunktet for fortællingen er bl.a. museets udgravninger i 1970'erne og 1980'erne og ikke mindst i 2007.

Per O. Thomsen er arkæolog, Ph.d. og afdelingsleder for Svendborg Museums arkæologiske afdeling.

Mødested: Klosterstu
en, Klosterplads 1, 5700 Svendborg

Begrænset antal deltagere.

Billetter kan købes/udstedes online i webbutikken - eller i museumsbutikken, som har åbent tirsdag-søndag 10-16.

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.