Udstillinger

13
feb
2023

Udstilling: At høre til

mandag 13. februar 2023 10:00 - søndag 9. april 2023 16:00
Inkl. i entré
Udstilling: At høre til Gennem fotografier, tekster og lydoptagelser får du et kig ind i et liv hos 20 mennesker, der lever med et handicap. Nogle er født med deres handicap, imens andre har fået det senere i livet. Nogle har lært alting forfra, og andre har aldrig kendt til andet. De fortæller om at finde fællesskaber, hvor de føler sig set for den, de er. Og hvor handicappet er parkeret som noget mindre vigtigt. I samarbejde med fotograf Andreas Haubjerg har Danske Handicaporganisationer skabt en ny fotoserie om handicap og fællesskab. ”At høre til” kan ses fra den 13. februar til den 9. april.  Læs mere om udstillingen.
30
mar
2023

Den Sorte Boks: Tidsmaskine

torsdag 30. marts 2023 8:00 - søndag 7. maj 2023 21:00
Gratis adgang
Den Sorte Boks: Tidsmaskine Den Sorte Boks er Svendborg Museums mobile udstillingsrum, som flytter rundt og står forskellige steder i Svendborg Kommune. I Den Sorte Boks fortæller vi de sydfynske historier, ofte i samarbejde med lokale aktører. Fra 30. marts og frem til 7. maj står Den Sorte Boks på toppen af Svendborg Bycenter med udstillingen "Tidsmaskine". En udstilling skabt af Fyns Laboratorie for Ung Kunst (FLUK) i et forløb med billedkunstner Tinne Zenner og i samarbejde med Svendborg Museum. Boksen er åbent hver dag kl. 8-21, og der er gratis adgang. 

Udstillingen åbnes onsdag den 29. marts kl. 16. Der er taler ved billedkunstner Hans Kjær og Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum. Alle er velkomne. 

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.