Events

25
nov
2023

Julestemning på Fattiggården

lørdag 25. november 2023 10:00 - søndag 17. december 2023 16:00
Inkl. i entré
Julestemning på Fattiggården Julestemningen har fundet vej til den gamle Fattiggård i Svendborg. Fra den sidste weekend i november og frem til sæsonens sidste åbningsdag den 17. december er der pyntet op med adventskrans, kravlenisser, engle og gran på Fattiggården, og juletræet står klar med pynt og lys. Alle, der trænger til en pause fra bugnende indkøbsvogne og alenlange ønskesedler, kan besøge museet og komme tilbage til en tid, hvor juleaften var et pusterum fra hverdagens krav om arbejde og disciplin. I december måned er der smagsprøver på hjemmebagte julesmåkager, takket være vores frivillige. 

Det er vigtigt for museet, og især i denne tid hvor det kan være svært at finde penge til kulturelle oplevelser, at alle har mulighed for at besøge Fattiggården. Søndag den 3. december har vi Særlig Søndag. Det betyder, at der er gratis adgang for alle (større grupper er undtaget). 

I butikken kan du finde skønne gaver til fornuftige priser og produceret med socialt ansvar i fokus. De frivillige har haft travlt ved væven i Måtteværkstedet, så nu er det muligt at købe en af de populære, smukke og slidstærke måtter. Butikken er åben tirsdag-søndag kl. 10-16 og kan besøges uden du skal købe billet til museet.
16
mar
2024

Fællesskabsdag

lørdag 16. marts 2024 11:00 -16:00
Gratis - Tilmelding nødvendig
Fællesskabsdag De Anbragtes Vilkår og Danmarks Forsorgsmuseum inviterer til en hyggelig dag for tidligere anbragte. Vi glæder os til at møde dig lørdag den 16. marts 2024. Du er velkommen fra kl. 11-16, til en dag blandt mennesker med anbringelsesbaggrund, på Danmarks Forsorgsmuseum, Grubbemøllevej 13 i Svendborg.

På dagen kan du opleve den nye udstilling ”Anbragt” og høre mere om tankerne bag udstillingen. Du kan også få viden om, hvordan du søger dine dokumenter fra kommunen. Derudover er der plads til at drikke en kop kaffe, snakke med andre tidligere anbragte og spise en hulens masse hjemmebagt kage! Hent invitationen her

Husk tilmelding 
Arrangementet er gratis, og tilmelding sker til Sarah Smed snarest muligt og senest den 9. marts via:

De varmeste hilsner

De Anbragtes Vilkår og Danmarks Forsorgsmuseum

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.