jun

NYHED: Stemmer fra skyggesiden

lørdag 25. juni 2022 10:00 - søndag 18. december 2022 16:00
199 kr./Skal bookes
NYHED: Stemmer fra skyggesiden I en fængselscelle er der fundet et mystisk, gammelt brev. Hvilke hemmeligheder gemmer der sig i brevet? Og hvad er det afsenderen holder skjult? Kan I afkode det mystiske brev, og finde nøglen til at låse de gamle hemmeligheder op? Prøv gådejagt "Stemmer fra skyggesiden", hvor I skal bruge kløgt, snilde og kreativitet for at finde nøglen til hemmeligheden. Sammen får I en underholdende og aktiverende indføring i Fattiggårdens barske historie. Gådejagten skal gennemføres i museets åbningstid.

Gådejagten bookes på forhånd
Anbefales til børn fra 8 år og deres familier. Pris: 199 kr. for familier/grupper op til fem personer. Dertil entré til museet - voksne: 75 kr./pensionister: 60 kr./børn og unge (0-17 år): gratis
Varighed: 60-90 minutter. Gådejagten skal gennemføres i museets åbningstid. Museet er åbent tirsdage-søndage kl. 10-16 i perioden 1. februar-18. december 2022. I vinterferie, sommerferie (uge 26-31) og efterårsferien er der også åbent om mandagen. Du booker gådejagten her.
jul

søndag 3. juli 2022 10:00 -16:00
Gratis adgang
Særlig Søndag på Fattiggården Kom til Særlig Søndag på Danmarks Forsorgsmuseum - her er der gratis adgang for voksne (grupper undtaget). Børn og unge (0-17 år) har altid gratis adgang til museet. Denne søndag kan du møde museets formidlere på din tur rundt på museet. I tidsrummet kl. 10-14 fortæller de medrivende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene.

Særlig Søndag finder sted den første søndag i måneden. Ret til ændringer forbeholdes.
jul

125 år med VIKING

lørdag 30. juli 2022 11:00 -13:00
Gratis adgang
125 år med VIKING Krydstoldjagten VIKING fylder 125 år i år. Den har været hjemmehørende i Svendborg i over 100 år, og som fast del af havnebilledet har den været til glæde og gavn. Først for Marie Petersen fra Svendborg Dampmølle, og fra 1979 for svendborgenserne, da VIKING blev testamenteret til Svendborg Museum. Lige siden har skibet været drevet af frivillige. Det er både deres indsats og skibets runde fødselsdag, som vi fejrer lørdag den 30. juli ved Maritimt Center. Alle er velkomne, og deltagelse er gratis.

Dagens program
Kl. 11.00: Fødselsdagstaler, åbent skib og levende historie fra Svendborg Fritidsteater. I forestillingen kan du møde den nidkære tolder Blom, der grundlagde krydstoldvæsenet og Mølle Marie, der fik VIKING til Svendborg. Medvirkende: Clemens William Fischer og Bettina Vandsø Hanson.

Kl. 12.00: Forestillingen gentages.

Programmet er sponsoreret af SEAF Almennyttige Fond og Fonden for Fynske Bank
aug

søndag 7. august 2022 10:00 -16:00

søndag 4. september 2022 10:00 -16:00

søndag 2. oktober 2022 10:00 -16:00

søndag 6. november 2022 10:00 -16:00

søndag 4. december 2022 10:00 -16:00
Gratis adgang

Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.