Omvisninger for grupper

Når I booker en rundvisning , er det vigtigt for os, at vi kender jeres ønsker for besøget. På den måde kan vi bedst guide jer ift. de muligheder, vi tilbyder og sørge for, at I får en god museumsoplevelse.  En omvisning varer ca. 1 time og kan bookes, når museet har åbent i perioden februar-december. Museet er lukket for besøg og modtager ikke bookinger til afholdelse i uge 51-52 og hele januar. 

Historierne

På en tur rundt i Svendborgs købstads fattig- og arbejdsanstalt fra 1872, får I både indsigt i formålet med de love og regler, der dannede grundlaget for anstalten, og i hverdagslivet bag de fængselslignende mure.

I kommer rundt og ser de rum og gårdmiljøer, som de fattige boede og arbejdede i. I ser også rummene, de blev indespærret i, hvis de brød Fattiggårdens regler som fx at drikke alkohol. I oplever også, hvor de indlagte kom i bad, hvor de spiste, og hvilket tøj de skulle have på.

Vi formidler forskellige tiders socialpolitiske tanker for jer, og fortæller historier om forsorgens menneskeskæbner, mens I går på opdagelse i de historiske bygninger og særudstillingerne.

Målgrupper

På Danmarks Forsorgsmuseum tilbyder vi forskellige slags rundvisninger - både med fortællinger og med aktiviteter undervejs. Målrettet lige fra private til turistgrupper og fra elever i grundskolen til voksne på faguddannelser. Vi har ikke et minimumsantal for en gruppe. Til gengæld kan der maks. være 26 personer pr. rundviser, da rummene er små, og alle gerne skal kunne høre.

Nordens bedst bevarede fattiggård er rammen for vores rundvisninger, og vi vil gerne give jer en nærværende oplevelse af livet for de mennesker, børn som voksne, hvis skæbne dikterede et behov: At få en hjælpende hånd.

Formidlerne

Museets formidlere har alle stor viden om livet på Fattiggården, og fortæller engageret og med plads til spørgsmål og debat undervejs. Nogle af museets formidlere har desuden personlige erfaringer, fra fx sygdom, anbringelser, misbrug, psykosocial skade eller andre menneskelige og samfundsøkonomisk tunge problematikker. I rundvisninger med et nutidigt perspektiv inddrager de deres personlige erfaringer og spejler dem i de sidste 150 års udvikling i socialpolitik og menneskesyn.

Ring og hør nærmere – så vi sammen kan tilrettelægge en unik museumsoplevelse for jer.

Book i god tid

Planlægger du et besøg, så kontakt os gerne i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg - især i maj, juni, september og oktober, hvor mange gerne vil besøge museet. Ring og book en omvisning på 62 21 02 61. Telefonen er åben mandag-fredag kl. 10-14. 

Antal

Alle kan booke en omvisning, uanset hvor mange I er.

Deltagerantallet pr. omvisning bør maksimalt være på 26 personer, da rummene er små, og alle gerne skal kunne høre. Til gengæld er der ikke minimumsantal. Vi laver gerne en omvisning for en gruppe på f.eks. 5 personer.

Entré

Entréen bliver billigere, hvis I er en gruppe på minimum 10 betalende gæster. Så koster det 60 kr. pr. voksen (normalt 75 kr.) og 50 kr. pr. pensionist* (normalt 60 kr.). 

*gælder for personer, som modtager invalidepension, førtids- eller folkepension

Entré pr. 24. juni 2013
Gruppepris ved min. 10 betalende gæster:
Voksne = 80 kr. pr. person (normalpris: 95 kr.)
Pensionister = 65 kr. pr. person (normalpris: 75 kr.)

Se museets handicapforhold 

Evt. ændringer og afbud
Har I ændringer til jeres booking, skal det ske senest 7 hverdage før afholdelsen. Kontakt os på  tlf. 6221 0261 alle hverdage kl. 10-14 eller . Aflysning er uden omkostninger for jer, når det sker senest 2 hverdage før arrangementets start. Hvis det sker senere, vil I blive opkrævet fuld pris for bookede aktiviteter.

Fra gæstebogen

“Meget tankevækkende museum med fine udstillinger, der trækker tråde op til dagens velfærdssamfund/fattigdom. flot formidling, super omgivelser”.

“Tusind tak for, at I har bevaret dette sted. Det er en øjenåbner af rang, så vi opdager, at disse hæslige ting ikke bare foregik i gamle dage, men også er nutidige.”

Bent og Solveig, Frederikshavn

Omvisninger indenfor museets åbningstid

Hverdage kl. 10-15

Ved formidler fra museet: 600 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (dansk): 1.200 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (engelsk): 1.800 kr. + entré.

Afbud skal ske senest 2 dage før, ellers opkræves det fulde beløb. Evt. ændringer skal meddeles senest 7 hverdage før arrangementets afholdelse. 

Priser pr. 1. januar 2023
Ved formidler fra museet: 700 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (dansk): 1.200 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (engelsk): 1.800 kr. + entré.

Afbud skal ske senest 2 dage før, ellers opkræves det fulde beløb. Evt. ændringer skal meddeles senest 7 hverdage før arrangementets afholdelse.

Omvisninger udenfor museets åbningstid

Hverdage før kl. 10 og efter kl. 15 plus weekender og helligdage

Ved formidler fra museet: 900 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (dansk): 1.800 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (engelsk): 2.400 kr. + entré.

Åbningsgebyr i forbindelse med omvisninger uden for almindelige åbningstider: 500 kr. for hverdage og 700 kr. for søn- og helligdage. 

Afbud skal ske senest 2 dage før, ellers opkræves det fulde beløb. Evt. ændringer skal meddeles senest 7 hverdage før arrangementets afholdelse. 

Priser pr. 1. januar 2023:
Ved formidler fra museet: 1.000 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (dansk): 1.800 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (engelsk): 2.400 kr. + entré.

Åbningsgebyr i forbindelse med omvisninger uden for almindelige åbningstider: 500 kr. for hverdage og 700 kr. for søn- og helligdage. 

Afbud skal ske senest 2 dage før, ellers opkræves det fulde beløb. Evt. ændringer skal meddeles senest 7 hverdage før arrangementets afholdelse. Priserne er justeret 8. juni 2022. Er bookingen sket inden denne dato, faktureres til den aftalte pris.

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser

Åbningstider 2022
Den 1. februar - 18. december 2022
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 26-31 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Åbningstider 2023
Den 7. februar - 17. december 2023
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 26-31 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se entré til museet 

Omvisning for grupper  eller Omvisning for skoler

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. I tidsrummet kl. 10-14 fortæller museets formidlere spændende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning

Kontakt museet
Mandag-fredag kl. 10-14 på telefon 6221 0261.
I weekender og på helligdage kan butikken på Danmarks Forsorgsmuseum kontaktes på telefon 6217 6829.

Praktisk information vedr. formidling

Når I besøger Danmarks Forsorgsmuseum, har I mulighed for at booke et læringsforløb både med og uden aktiviteter. Alternativt er I velkomne til at besøge museet på egen hånd.

Kontakt os i god til for at sikre, at vi har plads til jer. God fornøjelse!

Priser
Vi har to priser:
600 kr. for omvisning uden aktivitet
900 kr. for omvisning med aktivitet eller 1½ times omvisning uden aktivitet
Entré for elever og lærere er gratis ifm. undervisningsforløb.

BEMÆRK: Pr. 1. januar 2023 er prisen:
700 kr. for omvisning uden aktivitet
1.000 kr. for omvisning med aktivitet eller 1½ times omvisning uden aktivitet
Entré for elever og lærere er fortsat gratis ifm. undervisningsforløb.

Varighed
En omvisning varer ca. 1 time.
Aktivitetsforløbene varer 1½-2½ time plus pauser.

Antal
1 klasse eller op til 30 elever pr. omvisning/aktivitet

Hvornår
Undervisningsforløb kan bookes de dage, hvor museet er åbent, dvs. tirsdage-fredage kl. 10-16.
Det er også muligt - efter aftale med museet - at besøge museet mandag. Det koster 500 kr. i tillæg.
Det er også muligt - efter aftale med museet - at starte før kl. 10 eller slutte senere end kl. 16. Det koster 500 kr. i tillæg.

Booking
I booker omvisning/aktiviteter ved at kontakte os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Planlægger du et besøg, så kontakt os gerne i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg - især i maj, juni, september og oktober, hvor mange gerne vil besøge museet.

På egen hånd
I er velkomne til at besøge museet på egen hånd som led i undervisningen. Husk at meddele jeres besøg i god tid inden. I kontakter os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Der er gratis adgang for elever og lærere.

Betaling
Faktura fremsendes efter jeres besøg. Når I booker bedes I oplyse EAN nr. eller SE/CVR nr., navn og adresse.

Afbud
Bliver I forhindret, så meld afbud i god tid. Ved afbud senere end 2 dage før opkræver vi det fulde beløb.

Ændringer
Har I ændringer til jeres arrangement, skal det ske senest 7 hverdage før arrangementets afholdelse. 

Madpakker
I er velkomne til at medbringe madpakker. Der er borde og bænke, både i gården og haven, hvor I kan sidde. I kan købe kolde og varme drikke i Museumsbutikken. Har I booket en omvisning eller aktivitet, er det muligt at reservere ”Klistersalen”, hvis der er ledigt. Reservation skal ske samtidig med, at du booker formidling.

Booking af lokale
Ønsker en skoleklasse at reservere "Klistersalen" eller "Balkens Tænketank" til f.eks. medbragt mad/drikke, og I ikke har booket en omvisning eller aktivitet, koster det 200 kr. for en time. For øvrige grupper er prisen 350 kr. for en time. Booking skal ske på forhånd og senest 14 dage før besøget. 

Garderobe
Jakker og tasker kan anbringes i butikken. Der er ikke aflåst.

Til og fra museet
Museet ligger ca. 10 minutters gang fra bus- og togstationen i centrum af Svendborg. Fra Danhostel Vandrehjem er der 6-8 minutters gang, og fra Naturama tager det ca. 5 minutter på gåben.

Ret til ændringer forbeholdes.