Formidling
Brug museet gratis
Det er gratis for skoler og uddannelsesinstitutioner at besøge museet. Det er desuden gratis for undervisere at forberede sig i museets udstillinger, når blot det sker efter aftale med museet. Det er gratis at benytte museets formidlingsrum, Klistersalen, med spørgsmålsark, digital skærm, lærred og wi-fi m.v. Kontakt museet for bookning af Klistersalen til din undervisning.
”...tak for en spændende og medlevende rundvisning. Eleverne i 10. kl. på Faaborgegnens Efterskole har helt sikkert fået sig en oplevelse her og kan nu sætte billeder på noget af det, vi snakker om, på anden måde.
Bedste hilsner fra elever og lærere”
Undervisningstilbud
Gratis udlån af IPads


Museet udlåner IPads uden beregning. Med Ipads'ene kan eleverne scanne QR-koderne, der er placeret på forskellige spots rundt omkring på museet og dermed se de film, der er lavet om stedet. Se et eksempel på de film, du kan se via QR-koder.
De kan også bruge de to apps "Spor i tiden" og "Flugten fra Fattigdommen" og med dem få en udvidet oplevelse af museet.
Ved eventuelle spørgsmål kontakt Forsorgsmuseet på eller på 62 21 02 61.
Historie fortalt gennem dilemmabaseret formidling
Danmarks Forsorgsmuseum har været med til udvikle et metodekatalog til museer og skoler, der ønsker at arbejde med dilemmabaseret formidling. Museet har udviklet sit eget forskningsbaserede live-action dilemmaspil, som ved særlige lejligheder kan spilles på museet af elever på mellemtrinnet.
Metodekataloget kommer med anbefalinger til, hvordan historier om Danmark kan engagere børn, unge og familier og få dem til at tage stilling til danskeres liv og vilkår igennem tiden? Nøgleord kan være engagement, refleksion og stillingtagen. En række museer har gode erfaringer med at lade de involverede påvirke historien gennem dilemmaer. I dette materiale deler museerne ud af deres erfaringer med dilemmabaserede formidlingsformer.Metodekataloget