Formidling
Autentisk læringsmiljø
Når I booker et besøg, er det vigtigt for os, at vi kender jeres ønsker for besøget. På den måde kan vi bedst guide jer ift. de muligheder, vi tilbyder og sørge for, at I får en god museumsoplevelse. Et besøg på Fattiggården er en unik og stærk oplevelse, der giver eleverne stof til eftertanke.
Historierne
På en tur rundt i Svendborgs købstads fattig- og arbejdsanstalt fra 1872 får I både indsigt i formålet med de love og regler, der dannede grundlaget for anstalten, og i hverdagslivet bag de fængselslignende mure. I kommer rundt og ser de rum og gårdmiljøer, som de fattige boede og arbejdede i. I ser også rummene, de blev indespærret i, hvis de brød Fattiggårdens regler som fx at drikke alkohol. I oplever også, hvor de indlagte kom i bad, hvor de spiste, og hvilket tøj de skulle have på. Vi formidler forskellige tiders socialpolitiske tanker for jer, og fortæller historier om forsorgens menneskeskæbner, mens I går på opdagelse i de historiske bygninger og særudstillingerne.
Vi anbefaler, at I booker en dialogbaseret omvisning eller et af vores særligt, tilrettelagte aktivitetsforløb med vores dygtige formidlere. En omvisning varer ca. 1 time, mens I skal afsætte 2-3 timer til et aktivitetsforløb. En omvisning uden aktivitet koster 700 kr. og et forløb 1.000 kr. Entré for elever og lærere er gratis ifm. omvisning og forløb.
Målgrupper
Et besøg på Danmarks Forsorgsmuseum understøtter især undervisningen i 3.-10. klasse, de gymnasiale uddannelser og socialfaglige uddannelser. Forløbene retter sig mod fagene dansk, historie og samfundsfag og elevernes almene dannelse. Undervisningen afstemmes efter jeres behov, niveau og faglige baggrund.
De mindre børn og specialklasser
Børnehaver og indskoling er også meget velkomne på Fattiggården. Vi har ikke udarbejdet målrettede forløb til disse alderstrin. Kommer du fra en skole med specialklasser, kan I booke de forskellige forløb eller en omvisning. Det er blot vigtigt, at I på forhånd afstemmer med museet ift. det faglige niveau.
Formidlerne
Museets formidlere har alle stor viden om livet på Fattiggården, og fortæller engageret og med plads til spørgsmål og debat undervejs. Nogle af museets formidlere har desuden personlige erfaringer, fra fx sygdom, anbringelser, misbrug, psykosocial skade eller andre menneskelige og samfundsøkonomisk tunge problematikker. I rundvisninger med et nutidigt perspektiv inddrager de deres personlige erfaringer og spejler dem i de sidste 150 års udvikling i socialpolitik og menneskesyn.
Booking
I booker omvisning/aktiviteter ved at kontakte os på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14. Planlægger du et besøg, så kontakt os gerne i god tid. Helst minimum 14 dage før jeres besøg - især i maj, juni, september og oktober, hvor mange gerne vil besøge museet.
Se de forskellige undervisningstilbud her:
”...tak for en spændende og medlevende rundvisning. Eleverne i 10. kl. på Faaborgegnens Efterskole har helt sikkert fået sig en oplevelse her og kan nu sætte billeder på noget af det, vi snakker om, på anden måde.
Bedste hilsner fra elever og lærere”
Undervisningstilbud
Besøg museet på egen hånd


I er velkomne til at besøge Fattiggården på egen hånd. Vi skal kontakte os på forhånd og booke plads på telefon 6221 0261, mandag-fredag kl. 10-14.
Vi har samlet en række forslag til, hvordan I kan bruge museet i undervisningen, når I besøger Fattiggården på egen hånd med lærer og uden museumsformidler. Se under Besøg museet på egen hånd.
Ved eventuelle spørgsmål kontakt Forsorgsmuseet på eller på 62 21 02 61.