2018 har været et fantastisk år på museet.

H.M. Dronningen kom på besøg. Der blev åbnet to nye udstillinger "Kvinder og børn på flugt fra vold" og "Efter børnehjemmet".

Den irske ambassadør kiggede også forbi, og et samarbejde med National University of Australia blev formaliseret. Der er blevet afholdt en masse foredrag og debatarrangementer, og der er blevet indsamlet historier og fotos og genstande fra både Fattiggården og børnehjem.

Socialrådgiverstuderende er blevet undervist, og der er blevet debatteret fordomme mod fattige, udsatte og hjemløse på både dansk og engelsk. Der er blevet bygget huler, lavet historisk teater og Fattiginspektørens have er blevet genetableret. Sarah og Jeppe har skrevet en seriøs bunke kronikker, klummer og fondsansøgninger, og så har de sammen med et engageret hold af formidlere vist en masse besøgende rundt. 

2019 skal nok blive lige så fantastisk. Allerede nu er planerne store. Formidlingsprojektet "Fra udsat til værdsat" er allerede igangsat. Her skal udsatte og hjemløse borgere udvikle nye former for formidling sammen med museet. Den eksperimentelle udstilling "7 fattige børn" sættes i søen. Der vil blive skabt ny poesi om Fattiggårdens skæbner med forfatter Mikael Josephsen. Flere nye undervisningstiltag vil blive lanceret, og så kommer der en hel masse debatarrangementer, hvor forsorg og fattigdom før og nu debatteres. Nå ja, og så er der en ny bog på trapperne. Men det fortæller vi mere om senere.

Vi åbner igen til vinterferien, men ring endelig, hvis I er en gruppe og ikke kan vente indtil da.

Læs mere om omvisninger for grupper

Læs mere om omvisninger for skolerHvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.