Sydfynsk historie på podcast

Du kan gøre det med Netflix og HBO og nu også med den sydfynske historie – få den, når du har lyst! I en ny podcastserie fra Svendborg Museum og Radio Diablo, fortæller historikere, arkæologer, forfattere og formidlere om nye skæve vinkler på din lokale historie.

Første sæson af podcasten ”Sydfynske fortællinger” blev udgivet i sommeren 2017 og indeholder otte afsnit. Anden sæson blev udgivet i december 2017 og indeholder 10 afsnit. 

Museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen fortæller om Sydfynske fortællinger:

”Alle episoderne er skabt som samtaler om historiske og arkæologiske emner. Vi har fravalgt monologen og tilvalgt de fantastiske, nørdede og indsigtsfulde samtaler, som vi har på museet hele tiden. Nu bare med mikrofon.

Som lytter kan du høre samtaler om seksualitetens historie i Svendborg, jernaldersmeden i fund og mytologi, Gudmefyrsten, bizarre begravelsesritualer fra stenalderen og meget mere. Hør f.eks. historien  om lokumstønden/latrinet anno 1250, fundet i baggården til Møllergade 1”. 

NYHED: Hør om smuglerkongen i det sydfynske øhav

Tag med på en tidsrejse til det sydfynske øhav i 1960'erne, hvor datidens smuglerkonger med stor succes smuglede vodka og cigaretter over grænsen til Danmark.

Hør museumsinspektør og ph.d.-studerende Nils Valdersdorf Jensen i samtale med Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz.

Hvor finder du podcastene

Podcasten er gratis at lytte til. Du kan enten gøre det via din almindelige internetbrowser eller ved at hente podcastappen SoundCloud, der er gratis at downloade og nem at bruge. Sydfynske fortællinger er også på iTunes og Pocket Cast.

Sæson 1:

Gudme - gudernes hjem m. Per O. Thomsen
Ørkildborgen m. Per O. Thomsen
Sex i Svendborg før og nu m. Per O. Thomsen
Lokummer og sanitet m. Per O. Thomsen
Døden i dysserne med Marie Vang Posselt
Metallernes mester - smede i mytologi og fund. Med Marie Vang Posselt.
Svendborg og slavehandlen med Mich Vraa
Sejlskib, søfolk og stærke enker med Anita Lillevang

Sæson 2:

Det Røde Svendborg med Peter Michaelsen
Fattiggård eller fjendeland med Jeppe Wichmann
Gl. Hestehave – en by ved Sundet med Per O. Thomsen
Hor og mord i Tved med Anita Lillevang
Litteraturen ved Sundet med Lars Hansen
Smugleri i Øhavet med Ole Mortsensøn
Øliv med Ole Mortensøn
Svendborg Besat med Andreas Skov
Troense med Knud Helles
Sydfynske Nazister med Peter Møller Hansen