Omvisninger for grupper

Når I booker en rundvisning , er det vigtigt for os, at vi kender jeres ønsker for besøget. På den måde kan vi bedst guide jer ift. de muligheder, vi tilbyder og sørge for, at I får en god museumsoplevelse.  En omvisning varer ca. 1 time og kan bookes, når museet har åbent i perioden februar-december. Museet er lukket for besøg og modtager ikke bookinger til afholdelse i uge 51-52 og hele januar. 

Historierne

På en tur rundt i Svendborgs købstads fattig- og arbejdsanstalt fra 1872, får I både indsigt i formålet med de love og regler, der dannede grundlaget for anstalten, og i hverdagslivet bag de fængselslignende mure.

I kommer rundt og ser de rum og gårdmiljøer, som de fattige boede og arbejdede i. I ser også rummene, de blev indespærret i, hvis de brød Fattiggårdens regler som fx at drikke alkohol. I oplever også, hvor de indlagte kom i bad, hvor de spiste, og hvilket tøj de skulle have på.

Vi formidler forskellige tiders socialpolitiske tanker for jer, og fortæller historier om forsorgens menneskeskæbner, mens I går på opdagelse i de historiske bygninger og særudstillingerne.

Målgrupper

På Danmarks Forsorgsmuseum tilbyder vi forskellige slags rundvisninger - både med fortællinger og med aktiviteter undervejs. Målrettet lige fra private til turistgrupper og fra elever i grundskolen til voksne på faguddannelser. Vi har ikke et minimumsantal for en gruppe. Til gengæld kan der maks. være 26 personer pr. rundviser, da rummene er små, og alle gerne skal kunne høre.

Nordens bedst bevarede fattiggård er rammen for vores rundvisninger, og vi vil gerne give jer en nærværende oplevelse af livet for de mennesker, børn som voksne, hvis skæbne dikterede et behov: At få en hjælpende hånd.

Formidlerne

Museets formidlere har alle stor viden om livet på Fattiggården, og fortæller engageret og med plads til spørgsmål og debat undervejs. Nogle af museets formidlere har desuden personlige erfaringer, fra fx sygdom, anbringelser, misbrug, psykosocial skade eller andre menneskelige og samfundsøkonomisk tunge problematikker. I rundvisninger med et nutidigt perspektiv inddrager de deres personlige erfaringer og spejler dem i de sidste 150 års udvikling i socialpolitik og menneskesyn.

Ring og hør nærmere – så vi sammen kan tilrettelægge en unik museumsoplevelse for jer.

Book i god tid

Planlægger du et besøg, så kontakt os gerne i god tid - helst minimum 14 dage før jeres besøg - især i maj, juni, september og oktober, hvor mange gerne vil besøge museet. Ring og book en omvisning på 62 21 02 61. Telefonen er åben mandag-fredag kl. 10-14. 

Antal

Alle kan booke en omvisning, uanset hvor mange I er.

Deltagerantallet pr. omvisning bør maksimalt være på 26 personer, da rummene er små, og alle gerne skal kunne høre. Til gengæld er der ikke minimumsantal. Vi laver gerne en omvisning for en gruppe på f.eks. 5 personer.

Entré 2024

Entréen bliver billigere, hvis I er en gruppe på minimum 10 betalende gæster. Grupperabat kan ikke kombineres med andre rabatordninger. 

Ved min. 10 betalende voksne = 80 kr. pr. person (normalpris: 95 kr.)

Evt. ændringer og afbud
Har I ændringer til jeres booking, skal det ske senest 7 hverdage før afholdelsen. Kontakt os på  tlf. 6221 0261 alle hverdage kl. 10-14 eller . Aflysning er uden omkostninger for jer, når det sker senest 2 hverdage før arrangementets start. Hvis det sker senere, vil I blive opkrævet fuld pris for bookede aktiviteter.

Se museets handicapforhold

Fra gæstebogen

“Meget tankevækkende museum med fine udstillinger, der trækker tråde op til dagens velfærdssamfund/fattigdom. flot formidling, super omgivelser”.

“Tusind tak for, at I har bevaret dette sted. Det er en øjenåbner af rang, så vi opdager, at disse hæslige ting ikke bare foregik i gamle dage, men også er nutidige.”

Bent og Solveig, Frederikshavn

Forplejning og lokale

I er velkomne til at medbringe egen forplejning f.eks. kaffe/te, kage og sandwich. Der er borde og bænke i gården fra maj til september, hvor I kan sidde. Ønsker I at reservere et lokale, hvor vi sætter borde og stole klar, koster det 200 kr. pr. time. Der er plads til 30 personer. Booking skal ske på forhånd og senest 14 dage før besøget.

Omvisninger indenfor museets åbningstid

Hverdage kl. 10-15

Ved formidler fra museet (1 time): 700 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (dansk): 2.400 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (engelsk): 3.000 kr. + entré.

Afbud skal ske senest 2 dage før, ellers opkræves det fulde beløb. Evt. ændringer skal meddeles senest 7 hverdage før arrangementets afholdelse.

Omvisninger udenfor museets åbningstid

Hverdage før kl. 10 og efter kl. 15 plus weekender og helligdage

Ved formidler fra museet (1 time): 1.000 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (dansk): 3.000 kr. + entré.
Ved museumsinspektør (engelsk): 3.600 kr. + entré.

Åbningsgebyr i forbindelse med omvisninger uden for almindelige åbningstider: 600 kr. for hverdage og 800 kr. for søn- og helligdage. 

Afbud skal ske senest 2 dage før, ellers opkræves det fulde beløb. Evt. ændringer skal meddeles senest 7 hverdage før arrangementets afholdelse. Priser pr. 28.09.2023

Adresse og åbningstider

Grubbemøllevej 13,
5700 Svendborg
Se kort med angivelse af P-pladser
Se kort med ladestationer til elbiler i Svendborg

Åbningstider 2024
Den 6. februar - 15. december 2024
Åbent tirsdag-søndag kl. 10-16
I uge 7, 27-32 og 42: Åbent mandag-søndag kl. 10-16

Se entré til museet 

Omvisning for grupper  eller Omvisning for skoler

særlige søndage - den første søndag i måneden - er der FRI entré (større grupper undtaget) og alle vores udstillinger kan besøges. 

Se hvad Svendborg byder på af oplevelser, spisesteder og overnatning

Få inspiration i magasinet Det Sydfynske Øhav 2024

Kontakt museet
Mandag-fredag kl. 10-14 på telefon 6221 0261.
I weekender og på helligdage kan butikken på Danmarks Forsorgsmuseum kontaktes på telefon 6217 6829. 

Entré

Entré 2024
Voksne: 95 kr.
Studerende: 75 kr. 
Børn under 18 : gratis.
Er du medlem af Museumsforeningen, har du fri entré.

Gratis adgang har:

  • Buschaufføren og evt. den rejseleder, der følger en gruppe.
  • Plejere og frivillige ifølge med borgere fra dagcentre, plejecentre o.lign.
  • Lærere og grupper af elever og studerende som led i undervisning. 
  • Grupper af brugere, beboere og ansatte fra sociale væresteder, caféer og forsorgscentre og andre typer af støttetilbud. 

Dog skal der træffes aftale med museet inden besøget.

Ved tvivl, kontakt os venligst på telefon 62 21 02 61, mandag-fredag kl. 10-14 eller på mail 

En omvisning er alle pengene værd

Oplysninger om omvisninger for grupper

Oplysninger om omvisninger for skoler