Udstillinger

17
apr
2024

Historie på Stedet: Hår, hatte og hoveder

onsdag 17. april 2024 10:00 - tirsdag 14. maj 2024 17:00
Gratis adgang
Historie på Stedet: Hår, hatte og hoveder Med projektet ”Historie på stedet” gør Svendborg Museum butiksrum til museumsrum og udstiller autentiske museumsgenstande i den lokale skobutik, kirke eller på tankstationen. På den måde flytter museet ud midt i hverdagen. De to første pop-up udstillinger har været velbesøgte, og nu er museet klar med to nye mini-udstillinger. Denne gang er der fokus på ”Hår, hatte og hoveder” og om ”At se og at blive set”. Udstillingen kan ses i butikkens åbningstid frem til 14. maj. I samme periode kan du også se udstillingen "At se og blive set" hos Optiker Finn Ravn i Gerritsgade 16. 

Udstillingen ”Hår, hatte og hoveder” vises midt mellem frisørsakse og shampoo hos Frisør Park Styling på Torvet 3. Her handler det om hår- og hattemode, barbergrej, krøllejern og andre genstande, der har været brugt til at forskønne det ydre.

På fotoet ses  Svendborgs bedre borgerskab. De er forsamlet på Frederiksø i 1937 til motorfærgen Egeskovs stabelafløbning. Stort set alle bærer hat – mens arbejderne oppe på trappen i baggrunden har kasketter på.
17
apr
2024

Historie på Stedet: At se og blive set

onsdag 17. april 2024 10:00 - tirsdag 14. maj 2024 17:00
Gratis adgang
Historie på Stedet: At se og blive set Med projektet ”Historie på stedet” gør Svendborg Museum butiksrum til museumsrum og udstiller autentiske museumsgenstande i den lokale skobutik, kirke eller på tankstationen. På den måde flytter museet ud midt i hverdagen. De to første pop-up udstillinger har været velbesøgte, og nu er museet klar med to nye mini-udstillinger. Denne gang er der fokus på ”Hår, hatte og hoveder” og om ”At se og at blive set”.

Udstillingen ”At se og at blive set” har fået husly hos Optiker Finn Ravn i Gerritsgade 16. Udstillingen tager afsæt i linser og viser eksempler på de linser med tilbehør, vi gennem tiden har brugt i både kameraer, kikkerter og briller. Du kan f.eks. se et håndskåret brille-etui fra engang i 1800-tallet til det kamera, der stod på konfirmandernes ønskeseddel i 1980’erne. Udstillingen kan ses i butikkens åbningstid frem til 14. maj. I samme periode kan du også se udstillingen "Hår, hatte og hoveder" hos Frisør Park Styling på Torvet 3. 

På fotoet ses Svendborg Kommunes kæmner (datidens kommunaldirektør) Emil Hansen (midt bagerst) og hans familie, fotograferet midt i 1890’erne.

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.