Ø-FOLK - De sydfynske øer

De stemningsmættede, sort/hvide fotografier skildrer øboere og landskaber fra de sydfynske øer, bl.a. Ærø, Hjortø, Drejø, Skarø, Avernakø og Bjørnø, i fortættede og næsten tidløse stemninger. Den italienske fotograf Luca Berti har besøgt øerne (2011-2020) og på optagelsesrejser til fods og på cykel fotograferet med et gammeldags kamera. Det vejer 5 kg., og hvert fotografi fremkaldes fysisk i mørkekammeret.

Med et antropologisk blik dokumenterer Luca Berti landskaber og landsbyer, kirker og gårde samt de mennesker, der på én gang har formet og selv er formet af disse omgivelser. Billederne er æstetiske kunstværker og kulturhistoriske dokumentationer af menneske og landskab i det 21. århundrede.

Luca Berti er født i Firenze i 1978. Han har været bosat i København siden 2008. Han har med sine kulturhistoriske projekter samarbejdet med en række nationale og regionale museer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Italien. Indtil nu har han udgivet 10 fotobøger om livet og kulturen i de nordiske lande.

Ny bog
I forbindelse med udstillingen udkommer ”Ø-FOLK” med Luca Bertis fotografier fra de sydfynske øer, historiske øfoto og kulturhistoriske afsnit af museumsdirektør Esben Hedegaard. Bogen kan købes på Danmarks Museum for Lystsejlads og hos Svendborg Museum. 

Der er åbent torsdag-søndag kl. 14-17 i perioden 30. april-27. maj. Der er gratis adgang, men husk Corona-pas. Der er gratis adgang, men husk Corona-pas. Der er indgang til Danmarks Museum for Lystsejlads fra p-pladsen bag museet. 

Arrangement oversigt

Startdato torsdag 27. 05. 2021 14:00
Slutdato torsdag 27. 05. 2021 17:00
Det foregår Danmarks Museum for Lystsejlads

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.