Ø-FOLK - De sydfynske øer

80 stemningsmættede, sort/hvide fotografier skildrer øboere og landskaber fra de sydfynske øer, bl.a. Ærø, Hjortø, Drejø, Skarø, Avernakø og Bjørnø, i fortættede og næsten tidløse stemninger. Den italienske fotograf Luca Berti har besøgt øerne (2011-2020) og på optagelsesrejser til fods og på cykel fotograferet med et gammeldags kamera. Det vejer 5 kg., og hvert fotografi fremkaldes fysisk i mørkekammeret.

Med et antropologisk blik dokumenterer Luca Berti landskaber og landsbyer, kirker og gårde samt de mennesker, der på én gang har formet og selv er formet af disse omgivelser. Billederne er æstetiske kunstværker og kulturhistoriske dokumentationer af menneske og landskab i det 21. århundrede.

Luca Berti er født i Firenze i 1978. Han har været bosat i København siden 2008. Han har med sine kulturhistoriske projekter samarbejdet med en række nationale og regionale museer i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Italien. Indtil nu har han udgivet 10 fotobøger om livet og kulturen i de nordiske lande.

Arrangement oversigt

Startdato fredag 30. 04. 2021 11:00
Slutdato torsdag 27. 05. 2021 14:00
Det foregår Danmarks Museum for Lystsejlads

Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.