UDSAT til 2021 - Magtens grundstof

Guld og glasperler. Medaljer og metaller. Spejle med kviksølv og udstoppede fugle, der afgiver arsenik. Og ny teknologi, der hjælper forskerne og konservatorerne med at gennemskue det hele.
Det er alt sammen noget, du møder på udstillingen ”Magtens grundstof”, der skulle have været vist på Anne Hvides Gård 15. april – 27. maj, men pga. Coronakrisen er udsat til 2021.

På udstillingen tager naturvidenskab, historie og arkæologi hinanden i hænderne og viser, hvordan en bærbar røntgenscanner kan afsløre, om det, der glimrer i jorden eller på uniformen, virkelig er guld – eller bare en billig efterligning. Scanneren kan også vise, om man skal tage handsker på, når man håndterer gamle udstoppede fugle, for arsenik og kviksølv var almindelig brugt til konservering før i tiden.

Udstillingen ”Magtens grundstof” er den første i en række, der under overskriften ”Fortiden i Fremtiden” viser, hvordan ny teknologi hjælper med at bevare og udforske museale genstande.


Svendborg Museum deltager i projektet sammen med Bevaringscenter Fyn, Østfyns Museer, Øhavsmuseet Fåborg, Marstal Søfartsmuseum, Ærø Museum og Langelands Museum. Projektet løber over 5 år og har til formål at komme under huden på kulturhistorien ved hjælp af nyt udstyr, der kan forbedre bevarings- og forskningsarbejdet med de museale genstande.

Formidlingen vil ske gennem fem fælles vandreudstillinger, foredrag, podcasts, workshops for skoler og åbent konserveringsværksted.

FIF 1 5290 x300FIF 1 DSC 0180 x300FIF 0170 774x

Arrangement oversigt

Startdato onsdag 15. 04. 2020 14:00
Slutdato onsdag 27. 05. 2020 14:00
Pris UDSAT til 2021
Det foregår Anne Hvides Gård

Tilmelding eller login til medlemsforeningen

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.