Historie på Stedet: Afholdenhed eller snaps?

Omkring 1900 var brændevinen den fattiges trøst, og der blev drukket massivt. Men så kom Afholdsbevægelsen. Se, hvad der skete og hvordan det endte i Svendborg Museums udstilling midt mellem vin og spiritus hos VildMedVin i Korsgade 7, 5700 Svendborg. Udstillingen kan ses, når VildMedVin har åbent mandag-torsdag kl. 10.00-17.30, fredag kl. 10.00-18.00 og lørdag kl. 10.00-14.00.

Med "Historie på Stedet" kommer Svendborg Museum ud, hvor folk færdes i hverdagen. I stedet for at gå på museum, møder du kulturarven på cafeen eller i butikken. I løbet af foråret og efteråret 2024 samt foråret 2025 popper en række små temaudstillinger op, hvor du mindst venter det – og viser genstande og fortællinger fra Svendborgs rige og brogede fortid. I perioden 13. marts til 9. april kan du også opleve udstillingen "En god Cigar" hos Baunbæk & Lyn.

Arrangement oversigt

Startdato onsdag 13. 03. 2024 10:00
Slutdato lørdag 13. april 2024
Det foregår VildMedVin

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.