Æbleræs 2021

Skibet er ladet med æbler! Og Rundbuehallen er proppet med kartofler!

Der afholdes Æbleræs i Svendborg for 26. gang med de smukke træskibe. Det er en elsket tradition i byen. Fredag den 15. oktober, dagen før efterårsferien, lastes de gamle skibe med æbler fra Troense. Tidlig lørdag morgen den 16. oktober sejler de i samlet flok fra Troense gennem Svendborgsund til Frederiksø i Svendborg. Fra kl. 9.00 kan I købe solmodne æbler direkte fra skibssiden ved den gamle værftskaj ved Rundbuehallen, så længe kasserne er fyldte. Fra museets flåde deltager både VIKING og Postbåden HJORTØ i Æbleræs 2021.

Æblerne er sødere, sprødere og rødere end nogensinde før, og har tilmed fået fornemt selskab af den danske klassiker kartoflen i alskens afskygninger og fortolkninger. Frederiksø bliver omdannet i både æblets og kartoflens tegn. Se hvordan de solmodne æbler bliver presset og lavet om til frisk og lækker æblemost, som også kan købes med hjem. Og gå på opdagelse og få alle sanser sat i spil i boderne, som alle har æblet i forskellige afskygninger i fokus. Samtidig kan du også opleve kartoflens mange anvendelsesmuligheder, og blive inspireret til at bruge kartoflen på nye, interessante måder inde i Rundbuehallen.

Foto: Tim Kildeborg Jensen

Arrangement oversigt

Startdato lørdag 16. 10. 2021 9:00
Slutdato lørdag 16. 10. 2021 15:00
Det foregår Danmarks Museum for Lystsejlads

Hvem - hvad - hvor?

Hvem kan deltage?
Hvis der ikke står andet, kan alle deltage.
OBS på, at flere af arrangementerne kræver tilmelding.
Sejlturene med KAJA, VIKING og PINGVINEN er for medlemmer af museumsforeningen.
Sejlturene med  HJORTØ er alene for medlemmer af HJORTØs Venner.

Hvad koster det?

De fleste foredrag og vandringer koster  50 kr.
De fleste af disse tilbud er gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Enkelte arrangementer er dyrere eller helt gratis.
Se derfor pris ved det enkelte arrangement. 
På Danmarks Forsorgsmuseum er der entré.
Se priser og rabatter her

Hvor foregår det?
Arrangementerne foregår dels på Forsorgsmuseet, som har til huse i den gamle Fattiggård, Grubbemøllevej 13, dels ude i byrummet, på landet eller på havet.
OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. BaggårdTeatret, et værtshus, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge, og at det kan være andre, der står for billetsalget.