Nyere tid & søfart

I afdelingen dokumenterer, bevarer og formidler vi kulturarven i Svendborg Kommune. Vi har særligt fokus på søfart, lystsejlads, skibsbygning og andre havne- eller søfartsrelaterede aktiviteter.

Vi vil i arbejdet med kulturarven give kommunens gæster og borgere en viden og et perspektiv, der giver dem grundlag for nutidig stillingtagen og handling.

I samarbejde med Svendborg Kommune tager vi vare på den fysiske kulturarv, som Svendborg Kommune er så rig på. Den rørlige kulturarv består af tusindvis af genstande indsamlet gennem mere end 100 år. Næsten hele samlingen befinder sig på museets magasin, for vi savner hensigtsmæssige rammer til at fortælle og udstille historien. Derfor undersøger vi i disse år muligheden for at etablere et tidssvarende museum på Svendborg havn. Indtil det sker, formidler vi i lånte lokaler, gennem bøger og på guidede ture til lands og til vands.

Indtil videre gør vi en dyd ud af at være et museum uden vægge.

Danmarks Forsorgsmuseum

Åbent tirsdag-søndag:
14. feb. - 22. dec.: kl. 10-16

Når der er særlig søndag (den første søndag i måneden), er der FRI adgang og gratis rundvisninger (dog ikke for grupper).

Entré og omvisninger

Svendborg Byhistoriske Arkiv

Svendborg Byhistoriske Arkiv og Svendborg Søfartsarkiv har åbent tirsdag og torsdag 10-15.

Lukket i juli og mellem jul og nytår.

Svendborg Museums administration

Kontoret har åbent
mandag-torsdag kl. 10-15,
fredag 10-14.

Lukket mellem jul og nytår.

Godkendelse af kvalitetsvurdering 2013. Se den her

Opfølgningsplan for 2011: Se den her

Godkendelse af opfølgningsplan, 2011: Se den her

Kulturarvsstyrelsens kvalitetsvurdering af Svendborg Museum 2010:
Se den her

Hyggelig snak i kaffepausen blandt både ansatte og frivillige

Årsberetninger

I 2016 var årsberetningen en integreret del af årbogen.

I 2013 var årsberetningen en integreret del af årbogen.