Få fortællingen af bibliotekar Carsten Winther om dengang Svendborg gennem næsten 50 år rummede 4 bogbinderier med op til 150 ansatte og var Danmarks førende bogbinderby.

Kom efterfølgende på en rundtur i ”Weber & Poulsens” bogbinderi, en gang byens mindste, nu landets største.

Gennem en godt 50 år lang periode frem til 2009 var Svendborg hovedbyen for indbinding af bøger til danske folke-, skole- og forskningsbiblioteker. Med udspring fra den legendariske bogbinder Christian Magnus Back opstod 4 bogbinderier, alle ledet og/eller ejet af Backs lærlinge og svende. De var både gode kolleger, men også hårde konkurrenter inden for en branche, der i dag næsten er forsvundet i hele landet, og hvor det eneste tilbageværende bogbinderi ”Weber & Poulsen” nu står tilbage som et af landets største og eneste, skønt det i ”storhedstiden” var det mindste.

Mødested: ”Weber & Poulsen”, Kuopiovej 8 i Svendborg.

Deltagelse: 50 kr. Gratis for medlemmer af museumsforeningen.

Begrænset antal deltagere.

Billetter kan købes/udstedes online i webbutikken - eller i museumsbutikken, som har åbent fra 13. februar tirsdag-søndag 10-16.

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.