Museumsinspektør Nils Valdersdorf fortæller om udstillingen: "Smugleri er i lang tid blevet betragtet som sjove historier. Men det er mere end det. Smugleriet er en fantastisk indgang til at forstå fortidens mennesker og os selv lidt bedre. Smugleriet understreger, at forholdet mellem danskerne og staten altid har været til forhandling. Særligt i Det sydfynske Øhav, hvor der er langt til magtens centrum. I udstillingen kan du komme tæt på smugleriet som fænomen – fra middelalderens smugleri af kvæg til spritruterne i 60’erne".

Svendborg Museum har bl.a. interviewet flere tidligere og nuværende smuglere for at samle materiale til udstillingen. Selvom smugleriet i sagens natur er en historie, der har det bedst skjult, så har vi alligevel fået adskillige nye historier og genstande på plads til udstillingen. Udstillingsgæster kan opleve genstande fra Told- og Skatmuseet, der understreger den menneskelige kreativitet, når det gælder at omgås regler. En af de ting, vi glæder os til at vise frem er en sprittorpedo, der blev trukket efter hurtigtgående fartøjer i 60'erne og brugt til at smugle hård spiritus til Danmark fra Tyskland.

Smuglernes Paradis er placeret i Rundbuehallerne på Frederiksø.

Åbningstider: Kl. 10-20, alle dage.

Udstillingen kan ses fra d. 5. juli til d. 17. september, når der ikke er events i Rundbuehallerne.

Onsdag d. 23. august kan udstillingen ikke ses.

Entre: Gratis

Læs mere om udstillingen

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.