Svendborgsund er rig på historie. Borge, værfter, skipperbyer og sunkne fortidsminder ligger tæt.

Kom med Svendborg Museum på guidet sejltur gennem 14.000 års historie og hør historikerne og arkæologerne fortælle om, hvad Helge sejler over, under og forbi.

På veteranfærgen fra 1924 kan du nyde den salte havluft med udsigt til den smukke natur med skove, strande og de hyggeligste små havne. Samtidig kan du høre om, hvad Helge sejler over, under og forbi – hvad enten det er de 29 værfter langs sundet, grunden Dødemanden, middelalderborgene, der lå som perler på en snor, eller vinterhavnene i Thurøbund og Pilekrogen – og meget, meget mere.

Billetter kan købes kontant om bord, men vil du sikre dig en billet, kan den købes på her. Den koster 120 kr.

Det er tilladt at medbringe både mad og drikkevarer – ellers kan der købes øl og sodavand ombord.
Der arrangeres yderligere to ture i serien "Historier på Helge":

Torsdag d. 23. august kl. 19-21: Historier på Helge

Torsdag d. 6. september kl. 18-20: Historier på Helge

Der arrangeres yderligere en tur i serien "Historier på Helge":

Torsdag d. 6. september kl. 18-20: Historier på Helge

Dette er den sidste tur af 3 i serien "Historier på Helge".

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.