Børn og kvinder på flugt fra vold er både et historisk og socialt problem og tabu. Det estimeres, at 33.000 kvinder i dag lever med partnervold. Deres børn er vidner til normaliseringen af den traumatiserende vold, og kvinderne og børnenes historier er glemte og tabuiserede.

Historiker Christina Holst giver et unikt indblik i nogle af disse ofte tabuiserede historier, og i hvordan har samfundet forsøgt at løse problemet før og nu på landets første krisecenter: Ringsted Krisecenter. Et sted, som åbnede for 40 år siden på kvindernes internationale kampdag i 1978 takket være progressive og aktivistiske kvinder, som ønskede at etablere et trygt hjem for børn og kvinder på flugt fra vold.

Mødested: Danmarks Forsorgsmuseum, Grubbemøllevej 13, Svendborg

Deltagelse: 50 kr. Gratis for medlemmer af museumsforeningen.

Begrænset antal deltagere.

Billetter kan købes/udstedes online i webbutikken - eller i museumsbutikken, som har åbent fra 13. februar tirsdag-søndag 10-16.

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.