Foredraget afholdes i AOF-regi.

Tilmelding her

Under den tyske besættelse, 1940-45, får mindst 101 danskere tilladelse til at forlade arbejdsanstalter og tvangsarbejdsanstalter fordi de lader sig hverve til arbejde i Tyskland. Mindst otte danske anstalter dimitterer indlagte og dermed indespærrede klienter til tysklandsarbejde i perioden. Fælles for dem alle, er det, at de er hjemløse og arbejdsløse, flere af dem har svære alkoholproblemer, nogle er syge og enkelte er psykisk syge.

I foredraget fortælles om disse tysklandsarbejdere, om de anstalter de rejste fra og om forholdene i Tyskland. Som led i foredraget kan man se unikt kildemateriale samt oplevelse arbejdsanstaltens historiske stemning.

Mødested: Danmarks Forsorgsmuseum, Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.