Hvem var de kvinder, der blev indlagt på Fattiggården, hvorfor kom de og hvad blev der af dem, når de forlod anstalten igen? Mændene har til alle tider været overrepræsenterede på Fattiggården, men udsatte kvinder, unge som gamle, har også levet bag de gule mure.

I foredraget vil museumsinspektør Jeppe Wichmann Rasmussen fortælle om en række af disse kvinder, om de unge prostituerede, dem som ifølge myndighederne ansporede andre unge piger til moralsk fordærvet opførsel, om de fraskilte, enkerne og de gravide, som måtte efterlade deres børn i fattigvæsenets varetægt.

Mødested: Danmarks Forsorgsmuseum, Grubbemøllevej 13, Svendborg

Deltagelse: 50 kr. Gratis for medlemmer af museumsforeningen.

Begrænset antal deltagere.

Billetter kan købes/udstedes online i webbutikken - eller i museumsbutikken, som har åbent fra 13. februar tirsdag-søndag 10-16.

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.