Åbent 10-16 tirsdag-søndag

Rundvisninger kl. 11 og kl. 13 hver dag tirsdag–fredag i uge 42

Dilemmaspil for børn ca. 20 min. på egen hånd. "Fattiggård eller frihed?" - følg sporene fra de fire fattiglemmer: Ruth, Ane Marie, Charles og Ernsts færden på Fattiggården.
Hvad ville du f. eks. gøre, hvis du, som Ernst gerne ville forlade Fattiggården, men fik afslag gang på gang?
Intro i butikken: Vælg hvem du vil være, løs et af tre dilemmaer, der knytter sig til hver af de fire skæbner.

I efterårsferien kan alle få et levende og medrivende skud socialhistorie på Danmarks Forsorgsmuseum. Museets gæster kan gå med en af museets formidlere på en rundvisning og høre historierne om livet bag de høje pigtrådsklædte mure - om bl.a. lusekassen, fuldebrummen og selvfølgelig om en række af de mennesker, der i tidens løb har boet på Fattiggården.

Hør om ”Fattiggårdens skræk”, der var født som et uægte barn og hvis kærlighedsløse og barske opvækst skabte en hård og kriminel ung mand, der afskyede autoriteter og kom på kant med næsten alle og enhver, om ”Flugtkongen fra Slesvig”, som var søn af en fordrukken krigsveteran fra 2. Slesvigske Krig (1864) og i 63 år skiftevis blev indlagt på- og stak af fra utallige anstalter rundt omkring i landet, om Alma, der levede 45 år på Fattiggården, Onkel Ejner og mange flere.

Man kan også prøve kræfter med måttevævning, og man kan smage på Fattiggårdens fedtemadder.

Entré: Voksne 50 kr.
Pens./stud: 40 kr.
Børn 0-18 år: Gratis

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Sejlturene med KAJA og VIKING er for medlemmer af museumsforeningen.

OBS på, at nogle af aktiviteterne er lavet i samarbejde med andre, hvorfor de kan foregå på f.eks. Kammerateriet, Café WØ, Svendborg Bibliotek eller M/S Helge.